Орест Сарматський

Чоловік підірвав фермера на гранаті (Агроновини)

0701 (Copy)

У селі Жоравка місцевий житель з саморобним пістолетом та гранатою прийшов просити гроші на лікування у директора фермерського підприємства, повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області.

За інформацією видання «Моя Київщина», житель села Жоравка намагався підірвати директора ТОВ «Жоравська нива» Сергія Галагана, проте від отриманих травм загинув сам.

– Обидва співбесідники вийшли на вулицю. Раптово чоловік дістав пістолет і здійснив постріл у живіт директору. На галас вибігли інші працівники товариства і в цей момент у стрілка в руках вибухнула граната, у результаті чого він загинув на місці. Тіло загиблого 59-річного жителя направлено на судово-медичну експертизу, – йдеться в повідомленні поліції, передає «Куркуль».

Пораненого директора підприємства та юриста компанії, який внаслідок вибуху теж отримав травми, із тілесними ушкодженнями госпіталізовано до лікарні.

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Також за фактом самогубства відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Триває слідство. Поліція встановлює усі обставини інциденту, опитують свідків.

85d8db1-milk
85d8db1-milk

На ринку молока почалась кризова ситуація

Нещодавно введені карантинні обмеження вже спровокували економічні наслідки, які дають про себе знати. Початок кризової ситуації спостерігається на українському ринку молока. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова Агро-Продовольчої  Ради Іван Слободяник, повідомляє «Куркуль».

– Принаймні до 24 квітня в країні закриті ринки та обмежені експортні потужності. Відповідно виробники молока, населення і ферми втрачають ринок збуту. Зараз вони вимушені продавати продукцію переробникам за дуже низькими цінами. Проте навіть дешеве молоко переробники подекуди не приймають, бо без експорту їхні ємності перевантажені, – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що ситуація дуже серйозна і потребує втручання держави, бо скоро селяни почнуть виливати молоко в землю та залишаться без грошей, адже для багатьох корова – єдине джерело заробітку.

– Тож я вважаю, що Аграрний фонд та Держрезерв мали б зараз скуповувати сухе молоко і масло, щоб зняти надлишки з ринку, дати можливість селянам заробляти хоча б з мінімальною маржою та зберегти поголів’я. Зараз це має стати основною функцією Агрофонду і Держрезерву щодо агросектору, – вважає голова Агро-Продовольчої Ради.

Він також додав, що на щоденній онлайн-нараді з асоціаціями, організованій Мінекономіки, він звернувся до Міністерства з відповідними пропозиціями, закликав відреагувати.

– Бо потім поновлювати поголів’я, яке за останні роки і так невпинно скорочується, буде дуже проблематично, – підсумував він.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео