Правоохоронці посилюють заходи для протидії домашньому насиллю

o_1ct85scaob3en7mbot1bgd1r48ck

У період карантину співробітники поліції активізували превентивну роботу, спрямовану на запобігання та протидію вчиненню домашнього насильства. Правоохоронці звертаються до краян не приховувати такі факти, адже насильство у сім’ї – не норма, а протизаконне діяння.

За словами інспектора відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності поліції Тернопільщини Дмитра Адамовича, карантинні заходи не спричинили сплеску насилля у сім’ях. Кількість задокументованих фактів домашнього насильства в області в цей період не збільшилася, а навпаки - спостерігається тенденція до зниження рівня таких випадків, пише Досьє 102.

У Тернополі, де тривалий час працює мобільна група з реагування на факти домашнього насильства, викликів про насильство, конфлікти та сварки в сім'ях поменшало.

Правоохоронці продовжують моніторити ситуацію та щоденно аналізують заяви й повідомлення, пов’язані з домашнім насильством, аби вчасно надати допомогу людям. Поліцейські проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень.

Співробітники поліції дистанційно співпрацюють з суб’єктами, що здійснюють заходи в сфері запобігання та протидії домашнього насильства, задля розв'язання проблемних питань в цьому напрямку та надання допомоги постраждалим особам.

За словами поліцейського психолога Михайла Козюка, карантин став серйозним періодом випробувань для сімей. Багатьом довелось значно більше і довше спілкуватися в обмеженому просторі, під час перебування вдома.

- Часто це доволі важко, з точки зору навиків особистісної комунікації. Членам сім’ї по-новому доводиться підлаштовуватися один під одного, виникають непорозуміння, сварки. У такі моменти потрібно багато розмовляти, висловлювати власні почуття і емоції. Вкрай важливо чути один одного. І основне, що потрібно розуміти: приховування фактів насильства породжує вседозволеність агресора, сприяє наростанню насилля в наступному конфлікті. Економічне насильство переростає у психологічне, це, своєю чергою, в фізичне. І, на жаль, одноразове «підняття руки» матиме системний характер і може з часом призвести до непоправного.

Якщо ви стали свідком домашнього насильства або зазнали таких дій, обов'язково звертайтеся за допомогою до поліції за номером 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео