Орест Сарматський

Назвали громаду з Тернопільщини, яка добре дає раду фінансам

Біла

Днями радники Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» провели онлайн-консультацію для представників Білецької ОТГ. Експерти регіонального офісу надали рекомендації працівникам громади щодо роботи ради в період карантину та особливостей виконання бюджету в цих умовах

Про це «Терену» повідомив експерт згаданого офісу Сергій Волохатий.

За підрахунками спеціалістів, Білецька громада у минулому році показала третій в області показник з економії бюджетних коштів (близько 6 млн 657 000 грн.), завдяки  ефективному проведенню закупівель у системі Prozorro. У співвідношенні зекономлених коштів до власних доходів загального фонду, а також в розрахунку зекономлених коштів на одного жителя Білецька ОТГ впевнено посідає перше місце в області.

– Білецька ОТГ має одні з найкращих показників фінансової  спроможності в області – перше місце з питомої ваги капітальних видатків. Спостерігається мінімальний рівень дотаційності (3,4%) та позитивна динаміка приросту місцевих податків. Такі успіхи громади слід розвивати, – зазначив Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління.

Також фахівці Тернопільського регіонального офісу разом з фінансистами громади обговорили шляхи збалансування доходів та витрат в умовах здійснення карантинних заходів. 

Крім цього, були надані роз'яснення по заповненню електронних декларацій згідно останніх змін в законодавстві. Зазначимо, що 20 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції», що змінює порядок заповнення декларацій. 

З роз’ясненнями, які підготував радник Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Михайло Лисиканич, можна ознайомитися за посиланням.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео