Дарія Шевченко

У Тернополі чоловіки незаконно виловили риби на більш ніж 17 тисяч гривень

890_450_5c9fca76866bb

Двоє чоловіків у човні на річці Серет виловили незаконним способом рибу на суму понад 17 тисяч гривень. Їх помітили нацгвардійці 2 батальйону 2 Галицької бригади в одному з мікрорайонів Тернополя. Порушники рухали вверх за течією та діставали з води заборонені законом знаряддя лову. Про це повідомила пресофіцерка Національної гвардії України Аліна Новікова.

Правоохоронці простежили за ними і побачили, як один з чоловіків вийшов на берег, дістав з човна сумку та відніс її на кілька метрів. Тоді нацгвардійці затримали громадян та викликали на місці події інспектора з охорони довкілля та поліцейських. Сума збитків становила більш ніж 17 тисяч гривень.

Нагадуємо, що з 1 квітня в 17-ти областях України заборонено виловлювати рибу у зв’язку із її нерестом. В інших областях це обмеження почало діяти раніше. У цей період забороняється човнів, промислове рибальство, підводне полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео