Орест Сарматський

Україна відновила закупівлю імпортної цибулі (Агроновини)

343163_1

Пожвавлення попиту на ріпчасту цибулю в Україні, яке спостерігалося минулого тижня, стало приводом для імпортерів відновити поставки овоча з Казахстану і Узбекистану.

На поточному тижні на український ринок почав надходити ріпчасту цибулю виробництва Польща, повідомляє EastFruit.

Так, якщо ще на початку тижня українським виробникам вдавалося продавати цибулю по ціні 18-20 грн / кг ($ 0,65-0,72 / кг), то на сьогоднішній день пропозиція даної продукції на внутрішньому ринку дещо збільшилася за рахунок імпортного ріпчастої цибулі і продавцям, незважаючи на досить активний попит, все-таки довелося трохи знизити відпускні ціни. Таким чином, реалізація цибулі зараз ведеться за ціною 16-17 грн / кг ($ 0,58-0,62 / кг), що в середньому все одно на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Вартість імпортної цибулі сьогодні в Україні озвучується від 15 грн / кг ($ 0,54 / кг). Незважаючи на це, попит на продукцію зростає щодня в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції. У сховищах українських фермерів запаси цибулі мінімальні. Більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто може користуватися певними запасами, зараз зупинили продажу, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін », - пояснюють аналітики.

Також зазначається, що на сьогоднішній день ріпчасту цибулю в Україні вже коштує в середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, на думку учасників ринку, позитивні цінові тенденції на ринку цибулі збережуться аж до масового надходження на ринок нового врожаю.

Білорусь заборонила три місяці вивозити з країни гречку, цибулю і часник

Уряд Білорусі тимчасово заборонило вивозити з країни гречку, часник і цибулю.

Про це йдеться в повідомленні Ради Міністрів Республіки Білорусь, пише agroportal.ua.

1202 (Copy)
1202 (Copy)

«... Встановлено тимчасову заборону на вивезення за межі Республіки Білорусь гречки, гречаної крупи, цибулі-севка, цибулі ріпчастої і часнику незалежно від країни їх походження, в тому числі при приміщенні під митні процедури експорту, тимчасового вивезення, переробки за межами митної території і реекспорту », - йдеться в повідомленні.

Основні положення постанови вступають в силу після його офіційного опублікування і діють протягом трьох місяців.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео