10 віртуальних музеїв світу, які тернополяни можуть відвідати під час карантину. Частина 4 (фото)

picture2_kak-ukrainskie-mu_353581_p0

Сьогодні ми продовжуємо мандрувати віртуальними музеями найцікавіших музеїв світу. 

Бельгія, Антверпен – Музей срібла та діамантів

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«281949,281950»]

Унікальний музей дороговартісних прикрас. Тут можна знайти як представників минулих сторіч, так і сучасні експонати відомих дизайнерів.

Великобританія, Асоціація музеїв

Untitled-1
Untitled-1

Найстаріша асоціація музеїв у світі, створена в 1889 році. Понад 7500 окремих членів, близько 600 інституційних учасників та понад 260 корпоративних членів. Асоціація самостійно фінансує членство, яке складається з музейних фахівців, установ та корпорацій.

Великобританія, Портал «Національний віртуальний музей»

Cranach-Artist-and-Innovator-c-Compton-Verney-photography-Jamie-Woodley-47-1024x714
Cranach-Artist-and-Innovator-c-Compton-Verney-photography-Jamie-Woodley-47-1024x714

Мережеве зібрання найкращих творів світу. Інтернет-колекція охоплює експонати від древніх цивілізацій до сьогодні.

Великобританія, Лондон, Британський музей

unnamed
unnamed

Один з найбільших музеїв світу за всю історію людства. Зібрання Британського музею налічують понад тринадцять мільйонів експонатів з усіх континентів, що ілюструють і документують історію культури з самого початку цивілізації й до сьогодні (Древній Єгипет і Нубія, Стародавній Схід, Східна і Південна Азія, Африка, Месоамерика, Океанія, Давня Греція та Стародавній Рим, Великобританія і Континентальна Європа, Графіка і гравюра).

Віртуальний тур Британським музеєм разом з Google доступний за посиланням. 

Великобританія, Лондонська Національна галерея

The-National-Gallery
The-National-Gallery

Найбільша галерея в світі, містить понад 2000 зразків західноєвропейського живопису XIII – початку XX століття з кожної важливої епохи в історії мистецтва. У Лондонській галереї представлені роботи таких великих художників як: Джотто, Мікеланджело, Веласкеса, Леонардо да Вінчі, Тиціана, Ван Гога, Родена, Рафаеля, Ван Дейка та інших визначних творців.

Великобританія, Лондон, Ліверпуль, Галерея Тейт

Tate_Modern_viewed_from_Thames_Pleasure_Boat_-_geograph.org.uk_-_307445
Tate_Modern_viewed_from_Thames_Pleasure_Boat_-_geograph.org.uk_-_307445

Державний національний музей в Лондоні, який зберігає понад шістдесят тисяч творів мистецтва: живопис, скульптура, малюнки, гравюри. Ділиться на дві частини: Британська галерея Тейт (Tate Britain) або стара галерея Тейт, що є зібрання англійського живопису XVI-XIX ст. і зарубіжного мистецтва XIX в., і Сучасна галерея Тейт (Tate Modern) – європейське та американське мистецтво з 1900 року по теперішній час.

Сучасна галерея Тейт відійшла від традиційного розміщення творів в хронологічному порядку. Колекція складається з чотирьох великих розділів: «Натюрморт, предмет, реальне життя», «Пейзаж і навколишнє середовище», «Історична живопис», «Оголена натура, дія, тіло». Автори експозиції з’єднують різні напрямки: роботи старих майстрів із сучасними, живопис і скульптуру з фотографіями та відео. У галереї проводиться багато тимчасових виставок сучасних художників.

Великобританія, Лондон, Національна портретна галерея

Национальная_портретная_галерея_Лондона,_экспозиция
Национальная_портретная_галерея_Лондона,_экспозиция

Найбільше у світі зібрання зображень людей з часів пізнього Середньовіччя до наших днів. На виставці представлено понад 1400 портретів чоловіків і жінок, які вплинули на історію та культуру Великобританії.

Великобританія, Історичні королевські палаци

historic-royal-pal-3
historic-royal-pal-3

Найвідоміші палаци Англії. У деяких й досі живуть члени королівської родини.

Великобританія, Лондон, Музей Вікторії і Альберта

londra_victoria_and_albert_02_visita_jpg_1200_630_cover_85
londra_victoria_and_albert_02_visita_jpg_1200_630_cover_85

Експозиція складається з відділів декоративного мистецтва та наук. Загальна протяжність експозиції, розташованої на шести рівнях, – 11 км. На першому рівні – колекції декоративно-прикладного мистецтва Азії та мусульманських країн, вироби європейських майстрів Середньовіччя та епохи Відродження.

На другому і четвертому рівнях – зали британського мистецтва. Третій рівень – мистецтво XX ст., вироби зі срібла та металу, зброї та прикрас; в північно-східній частині – колекція текстилю – Двір костюму. Скло і кераміка на четвертому і шостому рівнях. У північно-західній частині будівлі, в крилі Генрі Коула, колекція архітектора Франка Ллойда Райта, а також колекція акварелей і портретних мініатюр.

Великобританія, Лондон, Імперський військовий музей

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«282055,282056,282057»]

Неймовірне забрання військової техніки кількох століть. Деякі експонати й досі у робочому стані.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео