У Почаївській лаврі переконують, що від коронавірусу там ніхто не помирав

71_main

Учора, 13 квітня, з’явилася інформація про те, що від коронавірусної інфекції помер монах з Почаївської лаври. Йому було 40 років і він також страждав від цукрового діабету. Цю інформацію оприлюднило видання «УП», з посиланням на власне джерело у Київській адміністрації.

- Пряма мова співрозмовника: «Зафіксовано третю смерть серед монахів. Помер монах, який був госпіталізований з Почаївської лаври. Мав підтверджений діагноз на COVID-19 і супутні захворювання», – пише «УП».

Також повідомляють про те, що померлий перебував у лікарні понад тиждень. Він – киянин, приїхав з Тернопільщини у столицю, де його стан погіршився. Монаха забрала «швидка», він мав високу температуру. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус.

Проте, в УПЦ спростовують інформацію, що померлий був монахом саме Почаївської лаври. Зокрема, наголошують на тому, що востаннє його бачили у Почаєві 4 роки тому.

51097ad-2
51097ad-2

– За відомою інформацією, в Києві відійшов до Господа ієродиякон Наум, можливо, якого і мали на увазі чиновники та журналісти, але він не перебував поміж братії Почаївської Лаври. Адже ніхто, наскільки відомо, із монахів Почаївської Лаври не помирав. Так, раніше він був в Почаївській Лаврі, я його ще пам'ятаю з часів навчання в Почаївській Семінарії, але вже протягом 4-ох років його не бачив в Почаївській Лаврі. Він є пострижеником і ієродияконом Києво-Печерської Лаври, де і проживав останнім часом, вже майже два роки його бачив в Київській Лаврі, відколи навчаюся в Духовній Академії, – пояснив Андрій Стратюк.

Сьогодні видання «УП» оприлюднило інформацію про те, що у Свято-Успенській Почаївській лаврі стверджують про відсутність смертей від коронавірусу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео