Віра Олександрович

У Тернополі через карантин активізувалися шахраї і водії-порушники 

Шахрай

Через відсутність засобу індивідуального захисту, точніше – маски, патрульні склали перший адміністративний протокол на тернополянина. Втім, цей чоловік порушив чимало правил і законів. За це і поплатився.

Про це під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 15 квітня, розповів начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. Він був на відеозв’язку із Ситуаційним центром.

Поліція
Поліція

Отже, за інформацією головного патрульного краю, упродовж двох днів на 4-х контрольно-пропускних пунктах (КПП) міста перевірили загалом 3 289 транспортних засобів.

– Серед них були: 1607 – іногородніх транспортних засобів, 210 – вантажівок, 1 146 – автівок, зареєстрованих у Тернопільській області, та 326 машин – на іноземних номерах, – уточнює Богдан Шевчук. – Під час проведення температурного скринінгу водіям і пасажирам усіх вказаних транспортних засобів жодного випадку підвищеної температури тіла медики не виявили. 

Не штрафували, а лише попереджали водіїв патрульні за відсутність засобів індивідуального захисту. Проте 1 адмінпротокол за п. 3 ст. 44 все-таки склали у ніч на 15 квітня. 

– Водій був без маски, у стані алкогольного сп’яніння, буянив, поводився неадекватно, – розповідає пан Шевчук. – Ба більше, цей чоловік не мав права керувати автомобілем, оскільки втратив його через раніше скоєне серйозне порушення. Тому на нього врешті патрульні склали відразу кілька протоколів.

Штаб1
Штаб1

Загалом за дві доби, 13 і 14 квітня, на спецлінію «102» надійшло 216 звернень від жителів Тернополя, повідомив начальник міського відділу поліції Сергій Гаврилюк. Кілька крадіжок, за його словами, правоохоронці розкрили «за гарячими слідами».

– Лише 19 повідомлень стосувалися порушень карантинних заходів, – уточнює він. – Зокрема, 8 випадків – про скупчення людей, 2 – про функціонування закладу, 1 – щодо здійснення торгівлі, а також 1 – конфлікт, 2 – порушення встановлених обмежень чи заборон, 4 – про відсутність засобів індивідуального захисту і 1 – випадок підтвердження коронавірусної інфекції.

Сергій Гаврилюк також принагідно звернувся до тернополян із проханням бути пильними під час придбання товарів через інтернет і не надавати номери банківських карток, коди та будь-яку іншу інформацію псевдобанкірам.

– Ми зауважили, що під час карантину значно зросла кількість інтернет-шахрайств, – визнає він. – Окрім того, готуємося до роботи в особливому режимі з нагоди Пасхи.

Правоохоронець просив тернополян неухильно дотримуватися обмежувальних заходів і не відвідувати під час Великодніх свят та поминальних днів місцеві кладовища. Нагадаємо, відповідно до рішення міського штабу, масове відвідування цвинтарів, розташованих на території Тернопільської громади, – заборонили. 

Фото із відкритих джерел і з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео