На свята біля храмів патрулюватимуть правоохоронці (фото)

DSC02231

Поблизу храмів та інших культових споруд будуть виставлені патрульні наряди, які стежитимуть за дотриманням карантинних заходів, публічного порядку та безпеки.

У Вербну неділю у багатьох регіонах держави були зафіксовані порушення карантинних обмежень, зокрема в плані організації богослужінь. На сімох священників складено адміністративні протоколи, пише Досьє 102.

На Тернопільщині віряни та священнослужителі з відповідальністю та розумінням поставилися до ситуації й дотримувалися обмежувальних заходів.

Попереду - великодні свята, тому поліцейські вкотре звертаються до краян і нагадують: карантин триває, тому жодних зібрань, масових святкувань проводити не дозволено.

DSC02247
DSC02247

Зі слів начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, цьогорічне святкування Великодня має пройти з розумінням, що безпека понад усе.

- Ми звикли святкувати, зібравшись великою родиною. Та цього року мусимо обмежитися малими спільнотами - у колі сім`ї, в своїй домівці, слухаючи богослужіння онлайн. Такі вимушені заходи - це наша спільна боротьба з недугою, що вражає мільйони людей, забирає життя тисяч. З досвіду - інфекція шириться там, де скупчення людей. Тому наше завдання - запобігти цьому.

Звертаються поліцейські і до священників та нагадують правила організації проведення богослужінь й здійснення ритуальних обрядів. Зокрема, варто пам’ятати про те, що у місцях богослужінь може бути обмежена кількість людей - священник і ті, хто допомагає йому здійснювати службу. Усі вони зобов’язані використовувати засоби захисту: маски, респіратори.

Вірянами до храму не варто заходити, у винятковому випадку - одна, дві особи. Інші зобов’язані перебувати на вулиці у індивідуальних засобах захисту, дотримуючись дистанції. Жодних черг не повинно бути.

DSC02227
DSC02227

Щодо обряду освячення пасок, поліцейські радять у містах священникам благословити великодній хліб у пекарнях чи безпосередньо у крамницях, а в сільській місцевості віряни можуть виставити пасхальні кошики за ворота, де їх освятять священники, дотримуючись усіх карантинних норм.

У період свят з 18 по 20 квітня щоденно нестимуть службу на території області майже 600 поліцейських та військовослужбовців. У посиленому варіанті працюватимуть усі екстрені служби.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео