Віра Олександрович

У Тернополі хулігани побили скло у вантажівці і заробили аж три «карантинних» штрафи (фото)

Штаб1

Три адміністративних протоколи тернопільські патрульні склали на порушників карантинних вимог лише за 2 останніх дні. До того ж, на контрольно-пропускних пунктах (КПП) перевірили близько 3-х тисяч різних транспортних засобів.

Про це йшлося сьогодні, 17 квітня, на засіданні міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації (читайте також ТУТ і ТУТ – прим.). Правоохоронці традиційно були на відеозв’язку із Ситуаційним центром.

Штаб2
Штаб2

Отже, від початку карантину, за словами начальника міського відділу поліції Сергія Гаврилюка, у Тернополі спостерігається збільшення кількості звернень громадян на лінію «102».

Так, у період 15-16 квітня було 218 таких повідомлень, 30 із них щодо порушень карантинних заходів, уточнює він. Серед них: 8 – про відсутність засобів індивідуального захисту, 7 – щодо скупчення людей, 5 – про порушення встановлених обмежень чи заборон, 3 – про функціонування закладів, а також йшлося про 3 конфлікти і 2 порушення правил карантину. Надійшло, окрім того, дві інформації про підтвердження коронавірусної інфекції.

Що цікаво, через відсутність засобів індивідуального захисту на 3-х тернополян патрульні склали протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адмінправопорушення.

Хуліган побив скло у вантажівці ЗІЛ, уточнює начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Патрульним вдалося виявити цю компанію порушників і довести їхню провину.  

Він підтвердив, що протоколи у Тернополі досі складали не на всіх. Більшість громадян правоохоронці лише попереджали і просили дотримуватися умов карантину.

Штаб3
Штаб3

На КПП, що функціонують при в’їздах у місто, впродовж 15-16 квітня патрульні спільно із медиками перевірили 2 900 транспортних засобів, продовжує пан Шевчук. Серед них були: 1300 іногородніх, 1000 із Тернопільської області, вантажних – 377, із іноземною реєстрацією – 310. До слова, після проведення температурного скринінгу, підвищеної температури тіла у водіїв і пасажирів не виявляли.

Нагадаємо, на період Великодніх свят правоохоронці патрулюватимуть місто цілодобово, причому - у посиленому режимі. Такі заходи проводитимуть із метою забезпечення охорони громадського порядку і дотримання громадянами встановлених карантинних заходів.

Патрулі стежитимуть за парками, скверами та іншими зонами відпочинку, запевняє Сергій Гаврилюк. Нестимуть службу правоохоронці і під час богослужінь, тобто перебуватимуть поблизу усіх храмів.

Зауважимо, відповідно до погоджень із керівниками церков, під час проведення Богослужінь у всіх храмах Тернополя під час свят необхідно дотримуватися таких правил: трансляція онлайн, у приміщенні може бути не більше 10-ти осіб, серед яких священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння і забезпечують онлайн-трансляцію для освячення пасхальних страв. Обов’язковою умовою для всіх присутніх є носіння захисних масок чи респіраторів.

Фото із трансляції засідання штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео