Віра Олександрович

Елітні «залізні коні» обходяться жителям Тернопільщини недешево

Transport

Власники «залізних коней» уже сплатили на Тернопільщині 780,4 тис. грн транспортного податку, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

І сплачена краянами сума – вища за ту, яку прогнозували. Нагадаємо, «Терен» писав, скільки жителям Тернопільщини доводиться платити за свої Mercedes-Benz, Porsche і Tesla.

- Суб’єкти господарювання з Тернопільської області з початку року спрямували до місцевих бюджетів 780,4 тис. грн транспортного податку, - кажуть у податковій. - Додатково до бюджету надійшло 239,7 тис. грн, адже фактичні надходження перевищили очікувані на 44,3%.

Що цікаво, юридичні особи сплатили 461,8 тис. грн. Це – 59% від надходження вказаного платежу. Очікувані показники вдалося перевищити на 73,8%.

- Відтак бюджети територіальних громад додатково отримали від юросіб 196,1 тис. грн транспортного податку, - уточнюють податківці. - Фізичні особи у І-му кварталі 2020 року перерахували за авто класу «люкс» 318,6 тис. грн. Фактична сплата перевищила очікувану на 15,9%. Тож додаткові надходження склали 43,6 тис. грн.

До речі, транспортний податок – один із складників майнового оподаткування в нашій державі. У теперішньому вигляді його запровадили у 2015 р. Платіж належить до місцевих податків, але базу оподаткування і ставки визначили на загальнодержавному рівні – ст. 267 Податкового кодексу України (ПКУ).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео