Тернополянина після трьох днів самоізоляції вирішили відправити на обсервацію

1306802-958x608

Незрозуміла ситуація виникла сьогодні, 20 квітня, із тернополянином, який щойно повернувся з-за кордону. Чоловік підписав документи про самоізоляцію та після того, як пройшло 3 дні, було прийнято рішення, щоб відправити його на обсервацію. Причини таких дій наразі не зрозумілі.

Історія розпочалась з того, що тернополянин Павло повернувся в Україну зі Швеції. Поcольство України в Швеції доставило чоловіка у Чоп. Після перетину кордону йому дали підписати документ про самоізоляцію та  сказали до Тернополя добиратись самотужки. З огляду на святкові дні та відсутність міжобласного сполучення, дорога додому тривала майже три дні.

Сьогодні зателефонували правоохоронці, взявши паспортні дані, сказали самостійно добиратися до прийомного пункту (Міська комунальна лікарня 3) і самостійно зголошуватися на обсервацію. До слова, підселятимуть до людей, яких обсервували кількома днями раніше. Тоді питання: чому не було супроводу від кордону? Чому зателефонували лише сьогодні (прибув до України в суботу)?! Чому після підписки на самоізоляцію відправляють на обсервацію? І що це за півміри...!? І як бути з усіма контактними з моменту, коли самостійно добирався з кордону? – розповідає дружина Павла Анна.

Далі пара звернулась до прикордоної служби, аби ті надіслали фото копії документу про самоїзоляцію, але працівники установи відповіли, що ці документи чоловіку не потрібні, адже копії уже надіслані до Нацполіції та МОЗ, то ж ситуація, що виникла суто на рівні області. Після цього краянин звернувся до сімейного лікаря.

Сімейний лікар подякувала, що чесно і вчасно зателефонували, дали дані. Сказала ізолюватися у квартирі та подавати показники температурного скринінгу наступних 11 днів, по завершенню самоізоляції звернутись у амбулаторію. А поліціянти вперто доказують своє. Почувши, що я журналіст, повідомили, що може приїдуть завтра. «Може». До чого ця комедія?! Невже важко діяти згідно з  тим, який документ давали на ознайомлення і підпис, – зазначає Анна.  

Пара не вірмовляється від обсервації, просто хоче, аби влада та поліція діяли в правовому полі.

«Терен» продовжуватиме слідкувати за ситуацією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео