Орест Сарматський

Громада на Тернопільщині вчиться робити те, чого раніше ніколи не робила

Оподаткування (Copy)

Команда Тернопільського регіонального офісу «ULEAD з Європою» практично кожного дня проводить онлайн-консультації для громад Тернопільської області. Цього разу експерти спілкувалися з представниками Озернянської ОТГ.

– Все частіше громади Тернопільщини звертаються до нас з проханням допомогти розрахувати місцеві податки та збори в умовах карантину. Така тенденція зумовлена невиконанням бюджету або повільною динамікою його наповнення. Керівництву ОТГ разом з фінансистами слід напрацювати алгоритм дій на час карантину та визначити для себе оптимальні шляхи мінімізації витрат. Ми готові їм в цьому допомагати, – розповідає Сергій Триюда, радник з питань муніципальних послуг та управління.

Доходи загального фонду бюджету Озернянської ОТГ за минулий рік склали 11 млн. 917 тис. грн. Сплата єдиного податку на території громади виросла на 5%, тоді як по акцизу теж зміни на 5%, але в сторону зменшення.

Рівень дотаційності Озернянської ОТГ складає 31,4%, співвідношення видатків управління та доходів загального фонду бюджету на рівні 42,7%, тоді як в розрахунку на одного мешканця витрати на управління складають 823 грн. 

Також представники громади разом з Михайлом Лисиканичем, радником з питань місцевого самоврядування та децентралізації, обговорили трудове законодавство в період карантину та розглянули особливості віддаленої роботи.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео