Дарія Шевченко

Медики Тернопільського району готові до ймовірного спалаху коронавірусу (Відео)

IMG_8922-min

Уже місяць часу у Тернополі діє Гуманітарний штаб для боротьби з коронавірусом. Його мета – забезпечити лікарів, які стоять на передовій, засобами особистого захисту. За весь час роботи було пошито понад 5000 захисних костюмів та передано 28 700 одноразових масок.

Волонтери продовжують плідно працювати, аби медики Тернопільщини почувалися в безпеці. Зокрема, лікарям Тернопільського району знову передали партію засобів захисту. Первинна ланка медицини отримала 200 одноразових комбінезонів та стільки ж респіраторів третього класу захисту, а Тернопільська центральна районна лікарня отримала 80 костюмів та таку ж кількість респіраторів. Керівник Гуманітарного штабу Володимир Болєщук запевнив, що як мінімум до закінчення карантину вони будуть надавати допомогу місцевим медикам.

- Сьогодні хотів би звернутись до наших лікарів і сказати, що ми їх один на один з цією бідою не залишимо. Це підтверджує місячна діяльність нашого штабу. Ми не є одноразовим проектом, як багато хто на початку вважав. Ми підходимо до цього професійно, системно і кожен день, кожну годину ми думаємо над тим, як допомогти нашим медикам, - сказав Володимир Болєщук.

Також волонтери подбали і про опікунів самотніх пристарілих людей, які перебувають у селі Мишковичі. Туди передали по 20 захисних костюмів та респіраторів. Таку ж кількість отримали працівники амбулаторій загальної практики сімейної медицини у селах Ігровиця, Великий Глибочок, Велика Березовиця, Мишковичі та Настасів.

- В такий важкий час для нас медиків це є велика допомога, великі зусилля наших депутатів, і ми вам дуже дякуємо за ці костюми, маски, ми їх дуже потребуємо, - зазначила Оксана Юркевич.

Окрім цього, волонтери навідались і до трьох станцій Центру швидкої допомоги та передали їм 150 захисних костюмів, стільки ж респіраторів та 200 чотиришарових маски. Нагадаємо, що ініціатором проекту виступив народний депутат України Іван Чайківський. Завдяки його старанням, депутатська група у парламенті «За майбутнє» передала 10 термобоксів, які служитимуть для перевезення аналізів хворих. Їх розподілять між лікарями первинної ланки Тернопільського району.

[embed]https://youtu.be/PCvGJ7OHnBw[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео