Тернопіль у скорботі: відійшов у вічність відомий священник

7-4_5cb18b5ed51fb

Серце протоієрея із Тернополя Євгена Заплетнюка не витримало чергового інсульту. Священнослужитель помер на 42-році життя.

Про сумну звістку повідомив священик із Ланівців отець Олексій Філюк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

- Прошу про молитву за новопреставленого мого вчителя Богослів'я, ключара собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени м.Тернопіль прот.Євгена Заплетнюка! Повторний інсульт «розбив» його, як шкода..... Співчуття родині і вічна пам'ять новопреставленому протоієрею Євгену! Зі святими упокой, Христе, душу померлого раба Твого Євгена, де немає ні хвороби, ні журби, ні смутку, а життя безкінечне. Бо Ти єси воскресіння, життя і вічний спокій, Христе Боже наш, і Тобі славу віддаємо з Предвічним Отцем і Святим Духом нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь, - із сумом написав отець Олексій.

До слова, Євген Заплетнюк був українським місіонером та церковним діячем, митрофорним протоієреєм спочатку УАПЦ, а згодом УПЦ-КП. Священнослужитель був кандидатом богослів'я у 2008 році та Членом Спілки християнських письменників України з 2011 року. Автор численних публікацій у релігійних та світських виданнях, які закликали молодь до кращого, Божого життя. Отець Євген писав неймовірні статті-поради для молоді, які заволодівали їхніми серцями та змінювали світогляд.

Редакція «Терену» із сумом висловлює співчуття рідним та близьким протоієрея. Нехай спочиває у мирі з Богом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео