Віра Олександрович

Тернопіль: із чоловіком, який втік із обсервації, розберуться поліцейські (фото)

Осадца

Випадки порушення карантину продовжували фіксувати тернопільські поліцейські впродовж минулих вихідних.

Попри те, що водіїв із підвищеною температурою тіла останнім часом на контрольно-пропускних пунктах не помічали, самі КПП скасовувати поки що не планують. Про це та інше йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 27 квітня.

– Із обсервації з території міської лікарні №3, не добувши лише один день, втекла одна особа, – повідомив начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. – Про цей випадок ми повідомили правоохоронців. Цю людину вже розшукують. 

Нагадаємо, загалом у Тернополі на обсервації нині перебуває 21 особа, а на самоізоляції вдома - 467 осіб. Тим паче, правила проходження такого періоду тими, хто повернувся з-за кордону, останнім часом змінилися.

– Щодо п’ятниці, напевно, всі поінформовані про неприємний факт у лікарні №3, – розповідає начальник міського відділу поліції Сергій Осадца. – Ми виїжджали. Ситуацію попередньо дослідили. Має у морзі відбутися також вскриття тіла. Тоді я зможу доповісти більше. Але можу розвіяти сумніви – доведення до самогубства там не було. Не витримала психіка. У сусідів були також припущення щодо хвороби чоловіка. Прикро, наразі розбираємося…

Осадца2
Осадца2

Було помітно, що правоохоронець лише починає знайомитися із власними функціями і обов’язками. Він навіть просив особистої зустрічі із міським головою Сергієм Надалом, щоб визначити «спільну позицію» із певних питань. Скажімо, щодо діяльності певних суб’єктів господарювання під час карантину.

–  У нас був ряд повідомлень про скупчення осіб, хоча в цілому вихідні пройшли спокійно, – додає він. – Дотримувалися всіх карантинних вимог і в церквах. Люди стояли на вулиці, на певній дистанції. Знаємо, що один чоловік, перебуваючи на самоізоляції, ходив у магазин. При цьому особа була напідпитку. Із цим фактом теж все з’ясуємо, тоді оформимо протокол.

Шевчук
Шевчук

Близько 30 тис. машин уже перевірили правоохоронці за час існування КПП на в’їздах у місто. Причому у жодного водія за останні вихідні підвищену температуру не виявляли, стверджував начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. Через це він і запропонував відмову від таких чергувань.

– Річ у тім, що саме існування таких КПП і ймовірність бути спійманим, можливо, стримала багатьох удома, – припускає міський голова. – До того ж, кількох людей на початку ви затримували. Отже, унеможливили поширення інфекції. Як на мене, варто ще почекати. Попереду – чергові вихідні, виїзди родинами на дачу, у село. Нехай ще побуде контроль… Як тільки буде спад захворюваності, ми змінимо позицію.  

Штаб2
Штаб2

До речі, 5 адміністративних протоколів на злісних порушників карантинних вимог патрульні за вихідні у Тернополі все-таки склали. Від часу введення обмежень уже зафіксували 20 таких фактів. Нагадаємо, штраф у таких випадках нині становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео