Орест Сарматський

Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників (Агроновини)

polunyczi (Copy)

У Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. 

Про це повідомляє Agroter.

Йдеться про перевезення перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава. Хоча у Польщі тепер гостро не вистачає працівників і для роботи в сільському господарстві. 

Коронавірус спричинив надзвичайну ситуацію, яка серйозно зашкодить польським фермерам. Сільськогосподарські виробники не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників зі східних країн. Тим часом німецькі фермери знайшли рішення – вони вже привезли сезонних робітників з Румунії.

Польським фермерам не вистачає персоналу для роботи на полях і в садах. Фермери бідкаються, що незабаром потрібно буде збирати спаржу, також скоро дозріє полуниця, а робочих рук бракує.

Водночас, як повідомляє «Європейська правда», в МАУ розповіли казали про заплановані рейси із заробітчанами у Фінляндію та інші країни. 

Зокрема, найближчим часом з Міжнародного аеропорту Бориспіль буде виконано ще кілька рейсів до Фінляндії із громадянами України, які мають право на офіційне працевлаштування в цій країні.

Можливо, буде і більше вильотів, також є подібні проєкти в Німеччину, Велику Британію.

Нагадаємо, 23 квітня близько двохсот громадян України полетіли чартерним рейсом до Фінляндії на сезонні роботи. Рейс був організований на прохання фінських фермерів.

Раніше повідомлялося, що Німеччина літаками доставить тисячі сезонних працівників зі Східної Європи для сільськогосподарських робіт.

bazar-300x172
bazar-300x172

Уряд затвердив вимоги щодо роботи агропродовольчих ринків

Міністерство охорони здоров’я встановило перелік обов’язкових вимог, які повинні виконуватися при роботі агропродовольчих ринків, пише Agroter.

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №211 від 11 березня 2020 року, якими впорядкував діяльність агропродовольчих ринків на період карантину.

Прийняті зміни дозволять забезпечити населення харчовими продуктами за доступними цінами. 

Крім того, будуть створені умови для збуту харчових продуктів, вирощених фермерами і сімейними господарствами, а також отримання ними доходів.

За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, вже сьогодні відновити роботу зможуть 872 продовольчі ринки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео