Тернополянам полегшили життя: допомогу по безробіттю тепер можна отримати просто зареєструвавшись у додатку «Дія»

94522178_2846596462120837_5968196463287599104_n

Як уже повідомляв «Терен», жителі Тернопільської області, які втратили роботу, можуть звернутись в регіональні центри зайнятості (ЦЗ) та отримати статус безробітного і виплату допомоги уже з першого дня. Раніше Державна служба зайнятості спростила процедуру подачі документів для отримання статусу безробітного, відправляти відповідні папери можна було на електронну пошту. А нині стати на облік в центр зайнятості можна ще у додатку «Дія».

Для того, аби зареєструватись у Центрі зайнятості через мобільний застосунок «Дія», тернополянам потрібно зробити лише три простих кроки.

  1. Завантажити додаток. Зробити це можна ТУТ. Та авторизуватись у додатку через електронний підпис, електронну систему ідентифікації Bank ID або Mobile ID.
  2. Заповнити заяву. Для цього необхідні дані паспорта, ідентифікаційний код, номер документа про освіту. Також потрібно вказати останнє місце роботи так, як це вказано в трудовій книжці. Та відправити всі документи на розгляд. Також в заяві потрібно вказати номер соціального рахунку для того, аби отримувати допомогу по безробіттю.
  3. Отримати повідомлення про отримання статусу безробітного.

До слова, якщо у вас немає соціального рахунку, упродовж 10 днів ви можете оформити його та надіслати номер на електронну адресу центру зайнятості, повідомляють у Державній службі зайнятості

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео