Чортків і коронавірус: нових хворих немає, 16 людей одужали, карантин пом’якшили (відео)

4d60bb7-koronavirus

На засіданні оперативного штабу по боротьбі із коронавірусом на території Чортківської громади пом’якшили карантинні заходи та надали дозвіл на роботу в окремих сферах.

Станом на 5 травня у Чортківському районі зафіксовано 53 випадки захворювань на коронавірус, а 16 людей вже одужали.

Тож від сьогодні, 6 травня, і до кінця карантину продовжено графік роботи продуктових магазинів до 21:00. А з четверга відкриється Чортківський госпрозрахунковий ринок РайСТ та м’ясний павільйон. Підприємці протягом кількох днів увідповіднювали до санітарних вимог свої робочі місця. Кожному відвідувачу ринку при вході робитимуть температурний скринінг, вимагатимуть продезінфікувати руки. А також щотригодини ринок закриватиметься на деякий час на дезінфекцію.

Окрім того з 11 травня мешканці громади зможуть відвідувати парки, сквери, відпочинкові зони. Заклади харчування зможуть працювати на виніс, відкриються тютюнові кіоски та кіоски з продажу преси, салони краси, перукарні. Дозволено роботу стоматологів, аудиторів, адвокатів, дозволено продаж кави та гарячих напоїв в одноразовому пакуванні, роботу будівельних та господарських магазинів за умови дотримання режиму очікування відвідувачів на вулиці та дотримання між ними дистанції.

За інф. ЧМР

Фото з відкритих джерел, відео ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео