Дарія Шевченко

На Тернопільщині від коронавірусу померла літня жінка

unnamed-2

На Тернопільщині зафіксували ще одну смерть від коронавірусу. Померла 90-річна жінка похилого віку, яка перебувала у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у селі Бариш. За попередньою інформацією, напередодні їй робили ПЛР-тест, проте він показав негативний результат. Через добу старенька померла. Діагноз коронавірус підтвердили після смерті.

– Наша підопічна Ольга Василівна померла позавчора ввечері. Захворіла на коронавірус приблизно два тижні тому, їй робили повторні проби й було визнано негативною. Вчора зранку мали б брати тест втретє, але нещасна підопічна не дочекалася. До того ж, кажуть лікарі, вона була безсимптомною, – розповів директор Територіального центру соціального обслуговування Андрій Лисий.

Жінку вже поховали, родичів, які б контактували з нею, не було. Про це повідомляє «Медіатор».

–  Усе відбувалося згідно з процедурою, закупили труну, спеціальний мішок, хлорним розчином обробили тіло, труну. З міської ради працівники викопали на цвинтарі яму. Був священник, наша завідуюча, – сказав Андрій Лисий.

Підопічні з геріатричного центру перебувають на самоізоляції вже понад два тижні разом із вісьмома медиками. Згідно з останніми даними, у селі Бариш перебувають 37 інфікованих. 

Нагадаємо, що ситуацією, яка склалась  у геріатричному будинку, зацікавився Офіс Омбудсмена України. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео