Віра Олександрович

Перукарні, ремонтні майстерні, ринки і музеї відкриють у Тернополі 

Надал

Так звану «дорожню карту» виходу із карантинних умов активно складають нині у Тернополі. До роботи над цими пропозиціями долучаються представники міської влади, місцеві підприємці, а також лікарі-епідеміологи. 

Наразі вони дійшли до спільної думки, що вже із 11 травня у Тернополі можуть запрацювати підприємці, які працюють у певних сферах і обслуговують здебільшого міське населення. Про це сьогодні, 7 травня, підбиваючи підсумки дня, розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Постійні консультації у нас тривали кілька тижнів, – каже мер. – Ми намагалися почути і тернополян, і підприємців, а також – врахувати рекомендації і побажання лікарів. Так ми і напрацьовуємо спільний план дій для нашого міста. 

Отже, планується, що із понеділка мали б розпочати свою діяльність: заклади громадського харчування (тільки «на виніс» – прим.), перукарні, салони краси, підприємства побутового обслуговування (ательє, майстерні з ремонту тощо), непродовольчі магазини, агропромислові ринки, офіси фірм, пункти прийому вторинної сировини тощо.

– Відновити роботу мали б також музеї та бібліотеки, – додає Сергій Надал. – Відвідування парків і скверів теж стане вільним. 

Принагідно мер наголосив: до всіх перелічених закладів та установ висунуть чіткий перелік вимог. Тобто самі підприємці та керівники/власники бізнесу нестимуть відповідальність за безпеку і здоров’я своїх працівників і клієнтів.

– Якщо Уряд цими днями не ухвалить інше рішення, що заборонятиме вказані види діяльності, то вже із наступного тижня перелічені мною суб’єкти господарювання зможуть розпочати свою роботу, – резюмував мер. – Але наголошую – за умов виконання чітких санітарних норм, визначених медиками.

До речі, перші кроки до зняття жорстких карантинних обмежень у Тернополі обговорили ще 4 травня під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Тоді ж домовилися про певне пом’якшення щодо деяких видів діяльності.

Фото з трансляції на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео