Віра Олександрович

Карантин не завадив зібрати більше грошей на Тернопільщині

Гривні2

Внесок платників Тернопільщини до зведеного бюджету вже перевищив 2,3 млрд грн. І це - незважаючи на сповільнення темпів економіки через коронавірусну ситуацію у державі.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 2 млрд 336 млн грн податків і зборів спрямували до зведеного бюджету України платники Тернопілля упродовж січня-квітня 2020-го, - уточнює повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. - Приріст до аналогічного періоду торік склав 181,3 млн грн, або 8,4%.

Причому внесок краян до державної скарбниці, за його словами, становить 1 млрд 3,2 млн грн.

- Серед основних бюджетоутворюючих платежів: податок на додану вартість (ПДВ), податок на прибуток і акцизний податок, - деталізує очільник податкової служби Тернопілля. - Ці податкові надходження склали 460, 120,7 і 5,7 млн грн, відповідно.

До місцевих бюджетів надійшло податкових платежів 1 млрд 330,7 млн грн, що на 73,1 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019-го.

- Незважаючи на сповільнення темпів економіки упродовж останнього часу у зв’язку із коронавірусною ситуацією в державі загалом і на Тернопіллі зокрема, наш бізнес демонструє відповідальну позицію щодо сплати податків, - додає пан Лісницький.

Збільшення надходжень, на його думку, – це результат конструктивного діалогу із тими платниками, які працюють у законодавчих рамках, а також - підтвердження ефективної протидії мінімізаторам. Попри обмеження, запроваджені у нашій державі, фахівці податкової служби забезпечують нині якісний супровід платників, опрацьовують звітну інформацію, аби запобігти спробам несплати чи сплати не у повному обсязі податкових зобов’язань, наголосив Валерій Лісницький.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео