Вийти заміж під час карантину: історія від подружжя з Шумщини

Кишка385-700x471

Інна Юзюк та Михайло Кишка не побоялися прийти у РАЦС під час карантину. Та довелося обійтись без пишної церемонії та присутності рідних людей. Та переносити через карантин дату реєстрації шлюбу молодята не захотіли. 

Інна та Михайло навчаються у Коростенській біблійній семінарії, де і познайомилися. Як зазначила наречена, це було 4 лютого минулого року. Подали заяву тоді, коли ще карантину не було, у січні цього року, пише shumsk.info.

 – Не знаємо, як буде далі, чи продовжуватимуть карантин, чи ні. Хочемо жити разом, одружитися, зробити весілля. У період карантину плануємо взяти шлюб, весілля, як такого, не буде. 

Під час розпису були присутні тільки вони і працівник ДРАЦСу. Як зізнається Інна, якось було дивно, але що поробиш – така вимога карантину.

 – Церемонія розпису не була урочистою, тобто, без сценарію, – каже спеціаліст Шумського відділу ДРАЦС Діана Горбатюк. – Молодята одягнули маски та рукавички. У залі я вручила Інні та Михайлу свідоцтво, і вони підписалися в актових записах.

Кишка383-525x700
Кишка383-525x700

На згадку з такої карантинної, але важливої події у своєму житті, молоде подружжя зробило фото. Де мешкатимуть молодята, поки що планують і в Суражі, і на Чернівеччині. А вийде, як Бог дасть.

Як зазначила спеціаліст Шумського відділу ДРАЦС Діана Горбатюк, за час карантину відбулася одна реєстрація шлюбу. Що приємно, за цей період не було розлучень. Проте мало відбутися ще дві церемонії розпису. 4 квітня, але молодята не з’явилися і не передзвонили.

Діана Горбатюк розповіла, що заява у ДРАЦСі може зберігатися три місяці. Якщо громадяни не з’явилися за цей період, то потім вона втрачає силу.  До року – якщо наречені попередили. Є пари, які довгий час перебувають за кордоном, подають заяву наперед, а розписуються тоді, коли приїжджають.

Тепер у ДРАЦСі приймають заяви на шлюб і їх реєструють, але з виконанням усіх карантинних вимог. Присутніх може бути до 10 осіб – разом з нареченими.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео