Віра Олександрович

Громадський транспорт і дитсадки повністю відновлять роботу у Тернополі (фото)

Штаб

Дозволити повноцінну роботу громадського транспорту вирішили на засіданні Тернопільського міського штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 21 травня. Принагідно узгодили усі кроки, необхідні за «запуску» дитсадків із 1 червня.

Сталося це відповідно до останньої постанови Кабміну. Нагадаємо, карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, урядовці вирішили продовжити до 22 червня. Попри це, у регіонах діятиме так званий адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи на місцях будуть поступово пом’якшувати залежно від епідемічної ситуації. 

Паничев
Паничев

Останній хворий у Тернополі зафіксований 16 травня, єдиний летальний випадок стався 14 числа, звітує заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Окрім того, показник за останні 7 днів, обрахований як інтенсивний, у місті становить всього 0,6 на 100 тисяч населення, а повинно бути не більше 12-ти. Відповідними є і показники Тернополя за кількістю проведених тестів. 

Відтак, медик підкреслив, що місто має повне право вводити адаптивний карантин. Ця інформація дуже втішила присутніх у Ситуаційному центрі, і вони взялися обговорювати деталі очікуваних змін.

Онлайн
Онлайн

Нагадаємо, в області картина не є настільки оптимістичною. Ці дані також озвучили медики на засіданні оперативного Штабу. Однак із пом’якшеннями вирішили не чекати. Отже, у місті збільшиться кількість громадського транспорту від завтра, 22 травня. Для проїзду у автобусах і тролейбусах довідка з місця роботи вже не буде потрібна. Проте карантинні вимоги залишаються: вхід у транспорт – лише у масках. Із 25 травня повноцінно запрацює уся маршрутна мережа: автобуси і тролейбуси, причому перевізники відновлять довезення пасажирів до дач.

– Ми будемо готові відкрити садочки 1 червня, – каже начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Тендер щодо закупівлі дезінфекційних засобів, а також засобів захисту і миючих речовин уже завершився. Фактично, цей вантаж мають доставити уже завтра. 

До речі, у місті очікують, що ходитимуть улітку в садочки 30-40% малечі, яка є у групах за списком. 

Похиляк
Похиляк

Крім того, на засіданні Штабу прийняли рішення вже із 25 травня дозволити в Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ):

  • проведення спортивних заходів (загальною кількістю присутніх до 50 осіб, але без глядачів (заходи понад 50 осіб погоджуються з МОЗ України);
  • проведення релігійних заходів (за умов дотримання усіх санітарних вимог, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря);
  • роботу громадського транспорту загального користування на міських і приміських маршрутах Тернопільської МТГ;
  • у парках – роботу атракціонів (із дотриманням порад медиків).

Натомість із 1 червня діти зможуть відвідувати заклади дошкільної освіти за умови наявності довідки ф. 096/о, яку видають лікарі-педіатри, дільничні та сімейні лікарі. Це - інформація про відсутність медичних протипоказань, з відміткою про відсутність контакту із хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, із підозрою на COVID-19, та із особами, які перебувають на самоізоляції, та із допуском до відвідування закладу дошкільної освіти.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео