Віра Олександрович

У Тернополі обстежили 300 працівників садочків, експрес-тест у трьох випадках дав позитивний результат (фото)

Даньчак2

Ситуація у медичних закладах Тернополя залишається стабільною. Показники захворюваності на COVID-19 знизилися. Триває тестування громадян певних професій.

Саме про це на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу сьогодні, 21 травня, доповів начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак. Ба більше, заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев навіть наголосив на тому, що Тернопіль за всіма показниками має повне право перейти на етап адаптивного карантину.

Даньчак
Даньчак

– Ми маємо 71-й день карантину, – каже пан Даньчак. – Наразі у місті – 32-є пацієнтів із підтвердженими діагнозами на COVID-19, причому 25 із них перебувають на амбулаторному лікуванні. Серед них – 5 дітей.

У лікарнях Тернополя, за словами медика, перебувають 11 хворих на COVID-19. Зокрема, у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» – 8 хворих, причому 7 з них – тернополяни. Ще 4 людей у цій лікарні – із підозрою на COVID-19.

– Стан усіх пацієнтів – середньої важкості, але одна жінка підключена до апарату ШВЛ, – уточнює фахівець. – Натомість у Тернопільській міській дитячій лікарні таких важких випадків немає. Там – троє пацієнтів з підтвердженим COVID-19: 2 дітей і 1 дорослий. Ще троє пацієнтів у цій лікарні – з підозрою на коронавірус. 

У міській лікарня №3 на обсервації залишаються двоє тернополян, а на самоізоляції, за даними сімейних лікарів, уже перебувають 372 особи.

– Загалом у Тернополі від початку епідемії коронавірусу діагноз підтвердили у 97 людей, причому 64 особи одужали, – уточнює Василь Даньчак. - Від початку карантинних заходів у Тернополі провели 2 351 експрес-тест і 1 334 ПЛР-тестувань для жителів міста.

Артимович
Артимович

Наразі, за його словами, триває процес тестування водіїв транспортних засобів, що здійснюють спеціальні перевезення, а також - кондукторів, таксистів і медичних працівників. Зокрема, спеціалістів поліклінік і медпрацівників стаціонарних закладів охорони здоров’я.

– Стартувало тестування усіх працівників дошкільних навчальних закладів міста, додає він. – Відомо, що із 301 проведеного експрес-тесту серед працівників садочків, у трьох випадках виявили підозру на COVID-19. Аналізи цих людей уже взяли для ПЛР-дослідження у лабораторному центрі.

Окрім того, в лікарняних закладах Тернополя триває робота із закупівлі необхідного медичного обладнання. Уже завтра, 22 травня, міська дитяча лікарня отримає УЗД-апарат, необхідний не лише для пацієнтів із захворюванням на COVID-19, а й для дослідження інших дитячих паталогій. До речі, головний лікар закладу Андрій Артимович принагідно запевнив присутніх, що його підлеглі у поліклінічному відділі, а також дільничні педіатри в амбулаторіях цілком встигнуть видати необхідні довідки усім, хто хотітиме відвести свою дитину у дитячий садочок із 1 червня.    

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео