Віра Олександрович

«Люди, ви - неймовірні»: тернополян похвалили за прибраний ліс (фото)

Основне

Уже третя толока у парку «Загребелля» відбулася за активної участі тернополян сьогодні, 23 травня. Втім, організатори такої волонтерської акції спинятися не планують.

Нагадаємо, все почалося із ідеї лікаря Микити Беднягіна, який під час карантину вирішив зробити добру справу. Дуже швидко у чоловіка з’явилися однодумці, тож у другій і третій толоці вже брали участь десятки людей. Дехто приходив із дітьми.

Сміття
Сміття

Підсумок їхньої роботи цієї суботи – вражаючий. Мішків зі сміттям – не злічити. Незабаром все те «добро», що накопичувалося у лісі біля Кутківців роками, вивезуть на полігон. До речі, роблять це волонтери власним бусом. Тернопільські комунальники наразі ініціативу тернополян ігнорують.

Проте всіх приємно вразила присутність на сьогоднішній толоці заступника міського голови Леоніда Бицюри. Він приніс із собою пакети і рукавички, працював на локації «Поплавок» і організував вивезення частини назбираного сміття.

Сміття2
Сміття2

Сьогодні на сторінці Микити Беднягіна у «Фейсбуці» з’явився новий радісний допис (цитуємо): «Люди, ви неймовірні! Хочу доповісти, що після третьої толоки частина Загребелля ближче до Кутківців нарешті перестала виглядати безнадійно занедбаною сміттєвою клоакою. На перший план із візуального боку вийшов бурелом/сухостій, але то вже - хоч органіка. Продовжуючи традицію «непопулярних», забутих локацій, темою наступного зібрання напевно стане Березовий Гай на «Циганці», вздовж колії до Білої...».

Сміття3
Сміття3

Отже, якщо маєте намір докластися до доброї справи, стежте за анонсами про нові толоки. Ініціатори такої абсолютно волонтерської акції хотіли б, щоб до них долучалося якомога більше тернополян, причому – різного віку. Тоді вони точно самі не будуть викидати сміття там, де не слід, а також не дозволять це робити іншим.

Фото зі сторінки Микити Беднягіна у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео