Віра Олександрович

На Тернопільщині із 25 травня запрацюють дитячі садки, готелі і транспорт (відео, фото)

Основне

Адаптивний карантин діятиме на всій території Тернопільщини, окрім Кременецького району. Тож послаблення обмежувальних заходів варто очікувати більшості краян.

Таким було рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній держадміністрації. Це засідання відбулося вчора, 22 травня. Нагадаємо, ввести такі ж пом’якшуючі заходи щодо карантину, ґрунтуючись на останній постанові Кабміну, у Тернополі вирішили ще 21 травня. Новації обговорили під час засідання міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Штаб2
Штаб2

- За результатами досліджень методом ПЛР, станом на 22 травня у Тернопільській області лабораторно підтвердили діагноз COVID-19 у 1105 випадках, - каже головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. - У 1030 інфікованих - дорослі, 75 - діти. Рівень летальності у нашому краї - нижчий, ніж загалом в Україні. Цей показник в нашій області – 2,1%, тоді як в Україні, 2,9%.

Окрім того, за її словами, на Тернопіллі одужали від коронавірусної інфекції 720 осіб, серед них – 196 медиків. Станом на 22 травня на стаціонарному лікуванні у медичних закладах перебували 47 осіб. Лише двоє були підключеними до апаратів ШВЛ.

Штаб3
Штаб3

Саме зважаючи на цю оптимістичну статистику, присутні вирішили, що настав час щось змінювати у підходах до карантину. Як повідомили у Тернопільській обласній держадміністрації, із понеділка, 25 травня, на Тернопільщині відновлять:

- регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньорайонному та міжнародному сполученні. Але лише за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння;

- проведення спортивних заходів без глядачів (за участі не більш як 50 людей);

- роботу готелів (крім функціонування ресторанів);

- роботу дошкільних закладів (лише за рішенням органів місцевого самоврядування і з дотриманням вимог МОЗу).

Кабмін
Кабмін

Винятком стане лише Кременецький район, де ситуація досі залишається складною. На цьому голова обласної держадміністрації Володимир Труш під час наради наголосив неодноразово. Окрім того, озвучив і спілкуючись із пресою.

Вже із 1 червня вимоги карантину перейдуть на новий етап. Зокрема, краянам дозволять відвідувати церкви (за умови перебування не більш як однієї особи на 10 кв. м площі будівлі, але - крім Кременецького району). Відновити роботу зможуть і заклади фізичної культури та спорту, спортивні зали, фітнесцентри (крім проведення групових занять із кількістю понад 10 осіб).

Фото і відео із трансляції засідання штабу на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці», графіка – з сайту Кабміну

Вибір читачів за тиждень

Відео