Ще один багатоквартирний будинок Чорткова стане енергоефективним

99383875_2587809418146099_6210039530490167296_n

Мешканці ОСББ «Любисток 9», що по вул. Незалежності, 86, наважилися взяти участь у програмі підтримки енергомодернізації будинку «Енергодім». Власники багатоквартирного будинку вирішили утеплити своє житло та скористатися можливостями, що надає Фонд енергоефективності. Вони вже зібрали всі необхідні документи та провели енергетичний аудит будівлі, який вартував 18 тис. грн. До слова, за умовами програми, 70% від цієї суми мешканцям повернуть.

«Наш будинок вже давно потребує капітального ремонту. Будівля – панельна, через це постійно відбуваються великі втрати тепла. Люди отримають просто катастрофічно великі платіжки «за газ», а тепла у квартирах немає», - розповідає голова ОСББ «Любисток 9» пані Ярослава.

Фонд енергоефективності також відшкодує мешканцям ОСББ 70% вартості всіх ремонтних робіт, необхідних для повного утеплення будинку, заміни вікон, дверей тощо.

Варто зауважити, що «Любисток 9» вже друге ОСББ із Чорткова, що скористалося програмою «Енергодім». Минулого року багатоквартирний будинок, що по вул. Коновальця, 2 також подав заявку на участь у співфінансуванні. Вони вже провели енергоаудит та отримали відшкодування його вартості. Наступним кроком стане повна модернізація та ряд ремонтних робіт з енергоефективності (заміна покрівлі, вікон, утеплення фасадів).

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео