Орест Сарматський

Співробітник СБУ вимагав у фермера 10 тонн зерна (Агроновини)

3002 (Copy)

На Миколаївщині співробітник СБУ вимагав у фермера $2 тис. та 10 т зерна, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За даними слідства, співробітник спецслужби вимагав від співвласника одного із місцевих фермерських господарств $2 тис. та 10 тонн зерна. За таку «винагороду» правоохоронець мав не вживати заходів із документування факту вирощування підприємством сільсьгоспкультур на території Миколаївської області без продовження договору оренди земельної ділянки.

Співробітника СБУ було затримано 19 травня під час одержання першої частини хабара в розмірі $2 тис.

Наразі триває обшук в Управлінні СБУ в Миколаївській області та за місцем проживання підполковника. Після проведення невідкладних слідчих дій, вирішуватиметься питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

В Україні четвертий місяць поспіль дешевшає курятина

3001 (Copy)
3001 (Copy)

За останні чотири місяці м‘ясо птиці подешевшало в середньому на 12,6%. Про це свідчать дані Держстатистики. Йдеться, зокрема, про куряче філе та курячі тушки.

У грудні 2019 р. вартість 1 кг курячого філе становила 101,7 грн, тоді як у квітні 2020 р. — 88,1 грн. За останні 4 місяці куряче філе подешевшало на 13,1%. За останній місяць — на 4,3%.

Варто зазначити, що куряче філе дешевшає четвертий місяць поспіль. Інші види м'яса зросли в ціні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео