Оксана Бучко

Тернополянину вдалось уникнути штрафу 17 тис. грн за карантинну прогулянку набережною 

За прогулянку набережною Тернопільського ставу під час карантину 9 квітня тернополянин міг заплатити штраф у розмірі 17 тис. грн. Та він подав апеляцію і виграв її. Так як до шкідливих наслідків така прогулянка не призвела, то суд відмінив покарання.

Тернополянина визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ст. 44-3 КупАП - порушення правил щодо карантину людей. Санкція статті тягне за собою накладання штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (т.б. від 17 до 34 тис. грн) до і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч (від 34 до 170 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таке покарання тернополянин вважав занадто суворим і таким, що не відповідає важкості вчиненого правопорушення.

У судовому засіданні обвинувачений Володимир Ц. підтвердив, що дійсно у другій половині дня 9 квітня 2020 року на березі Тернопільського ставу зупинився привітатись із двома знайомими. Хоча відповідною Постановою Кабінету Міністрів України відвідування прибережною зоною з 6 квітня 2020 року було заборонено. Таким чином, висновки суду першої інстанції щодо доведеності вини Володимира Ц. є обґрунтованими.

Разом із тим, вирішуючи питання про накладення адміністративного стягнення, суддя Тернопільського апеляційного суду звернув увагу, що обвинувачений раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, умови карантину порушив вперше та шкідливих наслідків іншим особам не завдав. За таких обставин, апеляційну скаргу захисника обвинуваченого слід задовольнити частково, Володимира Ц. звільнити від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

За інформацією пресслужби Тернопільського апеляційного суду

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео