Оксана Бучко

Як і коли тернопільським випускникам подавати заяви на вступ

42871

При вступі у виші тернополяни повинні подати заяви онлайн. Згідно з Порядком подання заяв такий запис вноситься вступником в особистому електронному кабінеті до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі – ЄДЕБО) шляхом заповнення ним у режимі онлайн електронної форми на вебсайті. Він містить відомості про обрані ним заклади вищої (фахової передвищої) освіти, конкурсну пропозицію та встановлену ним пріоритетність заяви в разі їх використання.

Щоб подати заяву вступник реєструє особистий електронний кабінет. Після цього обирає заклад вищої освіти, освітній ступінь, конкурсну пропозицію та встановити пріоритетність заяви для участі у відборі для зарахування на місця за державним або регіональним замовлення, повідомляють на pon.org.ua.

Як відомо, у зв’язку з карантинними заходами, змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео