Оксана Бучко

Тернопільська учениця вкотре здобула перемогу у міжнародному конкурсі у Польщі

зображення_viber_2020-06-16_20-47-07

Неодноразово тернополянка Владислава Боцян, яка навчається у школі №5 у 11 класі, перемагає у міжнародних конкурсах. Так, нещодавно у червні 2020 року, у м. Влоцлавек (Республіка Польща)  відбувся Міжнародний літературний конкурс “Słowo i Tożsamość”, на якому тернополянка здобула друге місце. 

– Владислава з дитинства вивчає польську мову. Тож без проблем пише нею твори, – розповіла мама переможниці Наталія Боцян. – Для конкурсу писала легенду, у якій йшлось про історію під час повернення з мандрівки. Унікальні розповіді їй вдаються легко, адже має хист до створення сюжетів. Я рада, що донька вдало представляє Україну серед переможців, у число яких також увійшла цього року Бельгія.

зображення_viber_2020-06-16_20-47-24
зображення_viber_2020-06-16_20-47-24

Це не перша перемога дівчини у міжнародних конкурсах. У квітні 2017 року вона взяла участь у ІІ міжнародному літературному конкурсі, який проходив у Любліні і був присвячений 700-літтю надання цьому місту Магдебурзького права, та посіла перше місце. Того ж року у місті Новий Сонч (Польща) для мультимедійного конкурсу тернополянка підготувала короткометражний фільм про героя Другої світової війни – військового льотчика Станіслава Скальського, за що теж отримала нагороду.

У майбутньому своє життя Владислава планує пов’язувати із літературою та мистецтвом.

Фото з архіву Наталії Боцян

Вибір читачів за тиждень

Відео