Віра Олександрович

Володимир Богайчук: «Маємо 19 важкохворих, усі - на ШВЛ або кисневій підтримці» (відео)

Богайчук

Через погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Тернопільській обласній держадміністрації вчора, 16 червня, відбулося позачергове засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

В епіцентрі коронавірусної хвороби, на думку фахівців, опинилися: Тернопіль, а також Заліщицький, Лановецький, Збаразький, Козівський, Тернопільський і Шумський райони. Саме там нині фіксують найбільшу кількість хворих на коронавірус в області. І звернень щодня все більше.

- На стаціонарі у лікарнях першої хвилі, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, нині перебувають 73 пацієнти, у яких діагностували коронавірус, - каже начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук. Серед них 19 – у важкому стані, а тому - підключені до апаратів ШВЛ або із використанням кисневих концентраторів.

Найбільше хворих, за його словами, - у шести вище перелічених районах і в Тернополі.

Штаб_область
Штаб_область

- Ми бачимо, що жителі області ігнорують карантинними заходами, проводять масові святкування, що призводить до радикального погіршення епідситуації з інфекцією, - додає медик. – І це попри те, що COVID-19 уже забрав 27 життів на Тернопільщині.

Що цікаво, через це вказаним регіонам рекомендували закрити приміщення ресторанів і кафе і приймати клієнтів лише на літніх майданчиках, а також тимчасово припинити роботу спортивних і фітнес-залів, де заняття відбувалися у закритому просторі. Про те, яке рішення через це все ухвалять у Тернополі, читайте згодом. Засідання міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації призначили на 13.00

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео