Через непрофесійність Володимира Труша Тернопільщина повинна повернутися до жорсткого карантину

96

Останніми днями на Тернопільщині активно зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Відтак, замість того, аби послабити карантин у нашій області, його посилюють.

За повідомленням МОЗ, у дев'ятьох областях України, включаючи Тернопільську, та у Києві не готові до послаблення карантину. Причиною тому є перевищені показники інцидентності коронавірусної хвороби. В нашому краї цей показник складає 25,14 осіб на 100 000 тисяч населення, а для того, аби перейти до наступного кроку виходу із карантину, має бути менше 12.

Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 21.06.2020-1
Показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 21.06.2020-1

Причиною такої ситуація стало те, що Тернопільська обласна державна адміністрація не справляється зі своїми обов’язками. Декілька днів тому «Терен» уже повідомляв, що Тернопільщина отримала найгірші результати у рейтингу областей на виконання ними карантинних вимог Уряду. Та окрім того, що у Верховній раді невдоволені роботою нашої обласної держадміністрації щодо протиепідеміологічних заходів, свою негативну оцінку очільнику нашого краю висловили і депутати обласної ради. Саме тому, Володимира Труша, як голову ТОДА,  запросили поінформувати депутатів Тернопільщини про стан боротьби із захворюванням на COVID-19 і здійснення заходів щодо боротьби із поширенням коронавірусу. Тож у той час, як в інших областях України послаблюють карантинні заходи, на Тернопільщині їх рекомендують посилити.

Нагадаємо, що це уже не перший такий промах у роботі Володимира Труша. З часу його призначення на посаду голови ТОДА, він встиг уже декілька разів довести свою некомпетентність. Відтак, розпочалось усе зі скандалу навколо інфекційного відділення, потім були проблеми із зарплатами для медиків, а згодом із доплатами для них за контакт із хворими на COVID-19, через невиплату яких Володимир Труш отримав попередження від Президента України. А ще була петиція на сайті Володимира Зеленського із зверненням звільнити очільника Тернопільщини.

Фото МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео