Віра Олександрович

Землю у Тернополі комусь дали, а іншим - ні

Кібляр

Близько 250-ти так званих земельних питань розглянули депутати Тернопільської міської ради 26 червня. Втім, ухвалили – далеко не всі.

Нагадаємо, на 51-й сесії ухвалювали не лише господарські питання. Традиційно не обійшлося під час засідання без політики. Так, більшість голосів у залі Українського дому «Перемога» отримали звернення щодо захисту Української Православної Церкви та проти політичного тиску на опонентів.

Засідання
Засідання

Але все одно найдовше біля трибуни довелося стояти начальнику міського відділу земельних ресурсів Віктору Кібляру. Він традиційно представляв питання про затвердження проектів землеустрою, продаж земельних ділянок, надання дозволів на складання технічної документації із землеустрою тощо. Що цікаво, частина цих питань швидко і без пояснень отримувала необхідну кількість голосів «за», а деякі депутати просто ігнорували.

Наприклад, 34 «за» із 36-ти можливих набрало питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво та обслуговування дитячої дошкільної установи на 210 місць за адресою: вул. Ігоря Пелиха КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник». Отже, незабаром шукатимуть, хто збудує новий дитячий садочок у Тернополі.

При голосування за пункт «Про продаж на земельних торгах у формі аукціону права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Бережанська» усі без винятку були «за». Йшлося про «клаптик» біля так званого «клєвєрного» моста.

Пункт «Про продаж земельної ділянки для обслуговування будівель і споруд за адресою: вул. Текстильна, 22 ТОВ «Інтенс», а йшлося, до речі, про 4,3013 га, отримав лише 1 голос «утримався». Ціну продажу ділянки решта депутатів погодилися затвердити у розмірі 6 млн 506 тис. 384,27 грн.

Цікавим було і питання «Про відмову в наданні земельної ділянки за адресою: вул. Протасевича С. Шкарупі. Пані просила 0,025 га для обслуговування зупинки громадського транспорту із об’єктом торгово-побутового призначення. Про підтримку такого рішення заявили своїми головами 34 депутати, двоє «утрималися». Отже, політики не захотіли, щоб у Тернополі продовжувала існувати «точка» із не надто приємною славою.

Разом із тим, питання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: бульв. Т. Шевченка, 39 громадянину Ю. Мартинюку не набрало жодного «за». Натомість 7-ро депутатів «утрималися». Чому голосування було саме таким, ніхто не пояснював.

Фото із трансляції засідання сесії на сторінці  Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео