«Мене надихнув Черчилль», - Назар Сарабун про першу в Тернополі онлайн-виставу

106072975_267345461378104_8883981547962283472_o

Вже цієї неділі, 5 липня, о 19:00 у Тернополі вперше за всю історію покажуть виставу онлайн «Рятуйте, мене женять!». Квитки можна купити в інтернеті лише за одну копійку.

Про смішну ціну та власне ініціативу «Терену» розповів автор ідеї Назар Сарабун.

- Мене надихнув Черчилль своєю знаменитою фразою: «Якщо в час війни ми не вкладаємо ресурсів в мистецтво - то для чого ми взагалі воюємо». Я знаю, тернопільський драмтеатр втратив дуже багато через карантин, попри це наразі там відбуваються масштабні ремонти. Однак такі простої - справжня трагедія для акторів. Тому, аби розрадити людей мистецтва та порадувати спраглого до культури глядача, ми й вирішили створити перший показ вистави онлайн.

Квитки можна купити за одну копійку, або ж отримати безкоштовно, замовивши 5-го липня піцу із закладу Partizano. Власне піцерія покриває вартість, віддавши театру 15% вирученого з продажів прибутку.

Квиток представлений у формі посилання на трансляцію. Його глядачі отримають за кілька годин до початку вистави.

Актори й справді гратимуть на сцені. Проте глядачі будуть вдома. Для самих театралів дійство нове й незвичне.

- Ніколи не грав онлайн і переживаю, щоб це не було, як любов гм… з комп’ютером, бо має бути реакція глядача, оплески, але цікаво, - каже актор Юрій Черненко.

- Думаю, це має бути щось схоже на телевиставу, - додає заслужений артист України Сергій Андрушко. – Тут важливо не переграти, манера подачі має бути максимально наближеною до кіномистецтва. Але, на відміну від кіно, яке монтують, тут зупинятися не можна, мусимо грати без глядача спочатку до кінця.

- Театр – це мистецтво обміну енергією, тому не дуже уявляю, як грати онлайн. Для мене це вперше, але будемо пробувати ще й таку форму, - каже акторка Оксана Левків.

Зауважу, вистава за п'єсою німецького драматурга К. Крьоца «Рятуйте, мене женять!» у постановці народного артиста України Олега Мосійчука – це класичний сюжет «приборкання норовливого», 80 хвилин гумору і блискучий акторський ансамбль: Мирослава Мельник, Юрій Черненко, Оксана Левків і заслужений артист України Сергій Андрушко.

Квитки можна купити за посиланням, або за телефоном 068 922 8654.

Нагадаю, у тернопільському драмтеатрі готують одразу п'ять прем'єр та казку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео