У Чорткові зробили черговий крок на зустріч будівництву індустріального парку (фото)

DSC_0620

Створення індустріального парку «Chortkiv-West» у нашому місті – амбітне завдання, яке ставить перед собою міський голова Володимир Шматько. Це надзвичайно кропіткий процес, який у результаті повинен дати найголовніше зараз для кожного мешканця нашої громади – робочі місця, гідні умови праці та достойну заробітну плату.

І ось днями зроблено ще один крок на зустріч мрії багатьох чортків’ян. Перший заступник міського голови Василь Воціховський провів чергові перемовини із представниками ПрАТ «Тернопільгаз» щодо проведення газових мереж до майбутнього індустріального парку. Сторони обговорили декілька з можливих варіантів, враховуючи всі аспекти, та обрали найбільш прийнятний. На черзі – розроблення проєктно-кошторисної документації.

DSC_0616
DSC_0616

Зауважимо, згідно з Законом України «Про індустріальні парки» фінансувати роботи щодо підключення індустріальних парків до зовнішніх інфраструктурних мереж можна не лише з місцевих бюджетів, а й шляхом коштів субвенції на створення інфраструктури ОТГ та секторальної підтримки коштом Європейського Союзу.

Нагадаємо, проєкти, які стосуються будівництва водопостачання та водовідведення до індустріального парку, вже розроблені та оплачені завдяки коштам, котрі отримав Володимир Шматько як переможець другого сезону проєкту «Нові лідери».

DSC_0619
DSC_0619

Китайські інвестори мають намір побудувати у межах індустріального парку «Chortkiv-West» завод по переробці кукурудзи. У подальших планах – ще два. На першому заводі виготовлятимуть фруктозу (орієнтовні розміри земельної ділянки, яка необхідна для цього – 15 га), на другому – лізин (натуральна харчова добавка, здебільшого для тварин), на третьому – глютамінову кислоту (теж харчова добавка, використовують як підсилювач смаку). Для будівництва трьох заводів максимально може знадобитись 75 га землі. Нагадаємо, площа індустріального парку 87,68 га.

Згідно з розрахунками, будівництво трьох заводів повинно створити орієнтовно 1500-1800 робочих місць. На заводі, що будуватиметься у першу чергу, працюватиме близько 350 людей. Вартість будівництва одного заводу – 200 мільйонів доларів.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео