Сотні тисяч гривень зі ставків на Бережанщині «пливли» не туди

300px-Ukraina_(595)

Більшість орендарів водних ресурсів у Бережанському районі не сплачують орендної плати. Крім того орендна плата за земельні ділянки сплачується від нормативних грошових оцінок, проведених ще понад 10 років тому, що є грубим порушенням закону.

Про це стало відомо під час семінару при Бережанській райдержадміністрації, на якому розглядалися питання безпеки громадян на водоймах та попередження нещасних випадків, забезпечення дотримання загальних умов водокористування, тощо. Захід відбувся на виконання розпорядження голови облдержадміністрації за участю орендарів водних об’єктів району.

Зокрема встановлено, що на території Потуторської сільської ради впродовж тривалого часу використовуються два водних об’єкти без належних договорів оренди. До місцевого бюджету не сплачується орендна плата за землю, а в державний бюджет — за водний простір.

Фахівці надали певні рекомендації орендарям щодо безпеки громадян, уникнення нещасних випадків на водоймах, правильного використання гідроспоруд, дотримання ветеринарно-санітарних вимог, а також визначили шляхи приведення договорів оренди землі та водних об’єктів до вимог Водного кодексу України та інших нормативно-правових актів.

Фото з вільних джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео