Стало відомо, чому у Чорткові зупинили будівництво меморіалу воїнам УГА (відео)

b5651f9c4bcce74d

На будівництво меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Тернопільщині не вистачає 13 мільйонів гривень. Меморіал повинні були спільно будувати три області – Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська. Та згодом кошти перерозподілили на інші видатки. 

Голова Чортківської ОТГ Володимир Шматько розповів, що грошей на зведення меморіалу у міському бюджеті зараз немає.

– У цьому році роботи коштом коштів місцевого бюджету не будуть проводитися. Не місто проводило тендер. Не місто є замовником цих робіт, на жаль. Всі обіцяли, приймали рішення, оголошували тендери на рівні трьох областей і держави. В підсумку нас залишили сам на сам з цим проєктом. Гроші перерозподілили.

Рішення про виділення трьох мільйонів гривень з Тернопільського обласного бюджету в 2019-му році на будівництво меморіалу обласна рада прийняла у грудні 2018-го.

За словами голови бюджетної комісії облради Сергія Швеця, таку ж суму виділили з Львівського обласного бюджету та 809 тисяч гривень з Чортківського районного бюджету.

У зв’язку з тим, що обласним управлінням капітального будівництва обласної державної адміністрації невчасно було виконано проєктно-кошторисна документація, ці кошти повернули в обласний бюджет і перерозподілили.

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео