Віра Олександрович

Випускників на Тернопільщині попросили зачекати зі святом до 22 липня

Демянчук2

Можливість проведення випускних у школах Тернопільщини нині активно обговорюють в обласній держадміністрації. Ба більше, сьогодні, 15 липня, цю тему навіть винесли на розгляд засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Наразі домовилися, що остаточне рішення можна буде прийняти не раніше 22 липня. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Дем’янчук. Він також принагідно розповів про нововведення щодо карантинних вимог у нашому краї.

Нагадаємо, очільниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома нещодавно зауважила, що інформація про проведення Свята випускника у містах і селах краю наразі є неповною. Точно відомо лише те, що 1 серпня традиційну ходу випускників проведуть у Тернополі.

– Рішення щодо проведення випускних у навчальних закладах приймають органи місцевої влади, – каже Ольга Хома. – Знаємо, що Тернопіль рішення прийняв рішення про проведення ходи для випускників. Якщо ж говорити загалом про область, то наразі інших пропозицій чи іншого формату проведення випускних – до нас такої інформації не надходило.

За її словами, остаточне рішення про проведення випускних приймуть, коли всі школярі здадуть останнє зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Зауважимо, чекати вже – недовго, адже останні тести – 17 липня. Згодом буде додаткова сесія.

– Це питання, мабуть, дуже важливе для багатьох батьків і самих випускників, особливо загальноосвітніх навчальних закладів, – каже Ігор Дем’янчук. – Тож було прийнято рішення доручити обласному лабораторному центру вивчити ситуацію із проведенням такого свята, а управлінню освіти рекомендували розробити якісь рекомендації щодо організації таких урочистостей. На наступному засіданні комісії, тобто 22 липня, залежно від того, якою буде епідемічна ситуація, а також – подані пропозиції, ми приймемо остаточне рішення щодо дозволу чи заборони подібних заходів. 

Додамо, у разі надання дозволу на організацію свята усім гостям доведеться дотримуватися введених санітарних правил і соціальної дистанції. На цьому фахівці наполягатимуть категорично.

Фото з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео