Віра Олександрович

Гроші на ремонт пластового центру під Тернополем надсилають навіть з-за кордону (фото)

Центр3

Унікальний пластовий вишкільний центр облаштовують у Тернопільському районі, точніше - у селі Скоморохи, що входить до Великогаївської громади. Втім, до свята відкриття – ще дуже далеко. Коштів на все не вистачає, тому потрібна більша фінансова підтримка.

Про це розповіла директор «Тернопільського обласного пластового вишкільного центру Оксана Шамрик. Представники обласної влади, у свою чергу, натякнули, що «Пласт», зважаючи на обсяг роботи, який він проводить із молоддю, дійсно може розраховувати на додаткове фінансування.

Центр1
Центр1

Нагадаємо, подання Тернопільської обласної держадміністрації про призначення Оксани Шамрик на посаду директора комунальної установи Тернопільської облради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» датоване 06.11.2018 р. За створення нової комунальної установи на сесії 28.11.2018 р. проголосували 44 депутати, двоє – «утрималися». Зареєстрували вказану установу 03.01.2019 р.

Шамрик
Шамрик

- За цей час ми вже облаштували територію, - розповідає директор центру Оксана Шамрик. – Навели лад ззовні будинку. Також працюємо усередині будівлі. Демонтували стару штукатурку, підлогу тощо. Усе вже зробили наново. Приміщення суттєво оновилося. Так, ми перебудували деякі кімнати, щоб у них можна було проводити семінари, табори. Але треба братися і за другий поверх.

Ремонтні роботи, за її словами, розпочали у грудні 2019 р. Оскільки зима була теплою, підрядники встигли зі значним обсягом робіт. У будинку наразі створили умови для розміщення 50-ти людей. Однак незабаром у приміщенні проведуть додаткові роботи, щоб було місце для більшої кількості пластунів і загалом активної молоді з усієї області.

Центр2
Центр2

- Повинна ще бути їдальня, де можна буде організувати харчування для учасників заходів, - додає Оксана Шамрик. – А для занять уже є 2 конференцзали.

Утім, роботи ще дуже багато. Першочергово у приміщенні треба замінити дах, адже він – у поганому стані. На першому поверсі треба облаштувати стяжку, покласти плитку. До речі, необхідну сантехніку вже замовили. Натомість вікна і меблі – лише у планах.

Центр4
Центр4

- Ми маємо підтримку від громади, а також використовуємо кошти всіх меценатів і спонсорів, які висловлюють бажання нам допомогти, - додає вона. – Відгукуються в основному пластуни, причому - навіть з-за кордону.

На Тернопіллі незабаром діятиме спеціальна програма підтримки громадських організацій. Але на поміч із казни зможуть розраховувати саме ті, хто дійсно працює, наголосив заступник голови обласної держадміністрації Віктор Устенко.

Устенко
Устенко

- Це стосується і об’єднань чи спільнот, які займаються суспільно-важливими справами, - додає він. – Ми бачимо, коли є ініціатива, зацікавленість у роботі, коли є особистий приклад і особиста участь у роботі, то, відповідно, результат вкладених зусиль набагато перевершує очікування. Для того, щоб був ще більший ефект, дійсно потрібна підтримка з боку влади.

Віктор Устенко підкреслив, що її насамперед заслуговують ті молодіжні чи громадські спільноти, які опікуються патріотичним вихованням молоді. Тобто «Пласт» - серед обраних.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної держадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео