«Дитина кричала і впиралася», – відома письменниця розповіла про бійку з викрадачем та спілкування з поліцією

1077652

Днями ЗМІ облетіла розповідь про те, як відома письменниця врятувала у Тернополі дитину від викрадення. Цією історією Любов Бурак (Дзвінка Торохтушко) поділилася на своїй сторінці у соцмережі. Проте слів подяки за свій вчинок жінка не почула. Більше того – дехто почав звинувачувати письменницю у тому, що вона, начебто, піариться.

Як усе було насправді, про спілкування та покази поліції і байдужість навколишніх Любов Бурак розповіла «Терену».

- З приводу цієї ситуації спілкувалася з правоохоронцями. Кажуть, що у парку, у кафе, є камери зовнішнього спостереження. Тож, якщо події потрапили у на відео, це може допомогти розслідуванню. Уся ця ситуація тривала десь хвилину. Дякую Богові, що залишилася цілою і справді вирвала дитину у викрадача, – розповідає Любов.

Проте жінку вразило ставлення мами хлопчика та навколишніх. Адже мама відмовилася спілкуватися, не звернулася у поліцію. Не реагували й інші свідки подій.

- Дитина кричала і впиралася. До авто хлопчика намагався затягнути чоловік. Спочатку подумала, що дитина просто капризує і не хоче додому. Але звернула увагу на самокат. Якби це був тато, то перш за все поклав би у багажник самокат. Мої діти теж таке витворяли, ми клали в машину велосипед, а тоді забирали дитину. Тож підійшла запитала чоловіка – чи це його дитина. Він мене облаяв. Я вдарила його по коліну і забрала дитину, він замахнувся, підставила підніжку і зловмисник впав. Продовжувати бійки він не став, сів в авто і втік. Коли дитина кинула самокат і втекла, то зрозуміла, що дитина справді не його.

До слова, це не вперше у Тернополі підозріле біле авто бачать поблизу дітей. Схожі повідомлення уже надходять до поліції. Залишається сподіватися, що правоохоронці знайдуть зловмисника і убезпечать тернополян та дітей від викрадень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео