Віра Олександрович

Олексій Чернишов у Тернополі розповів про претензії, які має до обласної влади (фото, відео)

Із робочим візитом у Тернопільську область сьогодні, 24 липня, прибув Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов. 

Спершу він ознайомився із ходом будівельних робіт на кількох об’єктах, які запланували за державною програмою «Велике будівництво». Згодом розповів про своє враження від побаченого місцевим журналістам. Робоча нарада із чиновниками обласного рівня відбулася уже після цього.

Я побував на кількох об’єктах, зокрема, на «Водній арені «Тернопіль», каже він. Це дуже важливий об’єкт. Впевнений, що арена врешті стане візитівкою не лише Тернопілля, а й всієї України. До того ж, там можна проводити не лише спортивні змагання, а й різноманітні конференції та семінари.

Темпами робіт на вказаному об’єкті гість задоволений. Враження від будівництва дитячого садочка у Білій, а також ремонту важливої траси у нього також позитивні. Проте Олексій Чернишов зауважив, що висловив і кілька претензій до обласної влади. Зауваження, за його словами, стосувалося трьох напрямків.

Що цікаво, погіршення ситуації із COVID-19, яке прогнозують восени, на думку міністра, навряд чи вплине на виконання усіх планів. Мовляв, досі (а будівельні роботи тривають від весни – прим.) їм ніщо не заважало. Ба більше, затримок із фінансуванням не було.

Міністр2
Міністр2

«Плюс» цієї програми у тому, що ми маємо чіткий перелік об’єктів і строки їх завершення, наголошує Олексій Чернишов. – Гроші на казначейських рахунках ОДА є. Їх – досить. Навіть більше – ми дещо випереджаємо із надходженням фінансів.

Нагадаємо, «Водна арена»– один з пріоритетних об`єктів програми «Велике будівництво». Завдяки цьому проекту планують залучати в область туристів і спортсменів. Перші змагання там хочуть провести 2-4 жовтня. Україна вперше прийматиме змагання з веслування такого високого рівня, адже йдеться про чемпіонат світу із веслування на байдарках і каное серед ветеранів.

– Ми проінспектували хід робіт і визначили кінцеві терміни здачі. Також з’ясували усі питання щодо фінансування, – зазначає голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Вдячні за зауваження, адже вони зроблені вчасно, тож ми встигнемо все виправити.

Йшлося під час брифінгу і про відвідини міністром Гаївського моста. Володимир Труш наголосив на тому, що 190 млн грн на повне завершення важливої дорожньої розв’язки, все-таки повинні надійти із державного бюджету.

– Очевидної загрози для завершення усіх оглянутих будівництв я не бачу, – підсумовує Міністр розвитку громад і територій України. – Хіба би щось вкрай надзвичайне сталося. Решті нюансів ми обговоримо із відповідальними за виконання об’єктів на робочій нараді в ОДА.

До речі, Олексій Чернишов озвучив також цікаву інформацію про майбутні вибори та адмінреформу. Про це на «Терені» читайте згодом.

Довідка. На «Водній арені «Тернопіль» уже завершили VIP-ложу на третьому поверсі підтрибунних приміщень. Також готові 3 коментаторських місця, конференцзал на 100 місць і кафетерій із такою ж кількістю посадкових місць. Тривають оздоблювальні роботи у готелі, де зможуть жити близько 80-ми людей. Найближчим часом на об’єкті планують облаштувати обвідний канал, відповідно до вимог міжнародної федерації ICF, провести монтаж системи «Аль-Бано» (доріжки і буї), трьох стартових систем на 200, 500 і 1000 м. Це потрібно для отримання сертифікату від ICF на проведення чемпіонату світу і Європи.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео