Як перевірити наявність штрафів за порушення ПДР?

штраф

Для того, щоб перевірити чи є в тебе штраф за порушення правил дорожнього руху не потрібно чекати, аби до тебе поштою прислали паперову постанову про адмін правопорушення – це можна зробити й онлайн. Розповідаємо про 3 способи, як це зробити.

1. Електронний кабінет водія

Якщо ви досі не знайомі із цим сервісом, шукайте його за посиланням https://e-driver.hsc.gov.ua/ або просто загугліть. Зареєструватися в електронному кабінеті можна через електронний цифровий підпис, через банк, у якому у вас є карточка або за допомогою номера телефону (для абонентів Kyivstar, Vodafone та Lifecell). Увійшовши у систему на головній сторінці ви одразу побачите штрафи за порушення вами правил дорожнього руху, якщо такі є.

2. Сайт МВС

Шукайте за посиланням: https://bdr.mvs.gov.ua

Цей спосіб для тих, хто не любить жодних реєстрацій на веб ресурсах. Система тут напрочуд проста – вводите номер транспортного засобу, ідентифікаційний код, чи серію і номер паспорта, або серію та номер посвідчення водія, проходите просту ідентифікацію, що ви не робот, і натискаєте «перевірити».

3. Телеграм-бот

Вам потрібно мати профіль в Telegram та ввести в пошуку «Штрафи ПДР» або шукайте бот за нікнеймом @ShtrafyPDRbot Пропишіть в чат-боті номерний знак свого автомобіля, введіть або серію і номер водійського посвідчення, або ідентифікаційний номер, або серію та номер паспорта. Після цього за допомогою бота ви зможете дізнатися, чи є у вас штрафи, і за потреби одразу оплатити їх онлайн.

Перевірка штрафів онлайн особливо актуальна зараз – із поступовим запровадженням автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, коли листи щастя не виписує поліцейський та передає їх тобі в руки, а коли вони безшумно приходять тобі в поштову скриньку. Тому користайтеся сучасними сервісами, а головне – не порушуйте правил дорожнього руху.

Ольга Боднар,  адвокат, м.Тернопіль,  тел. (067) 351 35 00

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео