Віра Олександрович

На Тернопільщині зафіксували «хвилю» штрафів

Ліцензія33

Алкоголем і цигарками на Тернопільщині часто торгують із порушеннями. Результат - 5,6 млн грн штрафів. Окрім того, чимало підприємців позбулися відповідних ліцензій.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 6-ти місяців цього року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС в області провели 127 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 5 млн 616,2 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, встановили 145 порушень Закону від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Зокрема, наші працівники виявили 41 факт торгівлі алкоголем за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни. Ще 20 випадків було - торгівлі алкоголем без ліцензій, - уточнюють у податковій. - Зберігання фальсифікованих алкогольних виробів із ознаками підробки зафіксували у 17 випадках. Виявили також 15 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами поштучно і 10 – торгівля алкоголем на розлив.

Упродовж І-го півріччя 2020 року анулювали 167 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Також скасували 120 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

До речі, на початку липня на території нашої області діяли 4 456 ліцензій, причому 2 415 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 041 - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео