Віра Олександрович

На Тернопільщині вже є кілька людей, які захворіли на COVID-19 повторно (фото)

Богайчук

Тернопільщина продовжує лідирувати за добовим приростом нових хворих на коронавірус. Окрім того, у нас вже є кілька хворих, які підхопили інфекцію повторно. 

Відтак послаблювати карантинні заходи наразі не можна. У цьому впевнені і медики, і представники обласної влади. Відповідне рішення вони прийняли сьогодні, 29 липня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи нинішню епідемічну ситуацію. 

– На жаль, ми спостерігаємо, що ситуація щодо розповсюдження коронавірусної інфекції на Тернопільщині погіршується, – каже начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук. – Зокрема, сьогодні у нас – 2 856 лабораторно підтверджених хворих. Серед них 144 людини – на стаціонарному лікуванні. Причому ми маємо майже 30 важких хворих. 

Президія
Президія

За словами фахівця, така картина у нашому краї спостерігається впродовж усього  останнього тижня.

Серед районів найбільш проблемними зараз є Тернопільський і Монастириський, де стався новий спалах недуги, а також місто Тернопіль, уточнює медик. – Непростою є ситуація у Збаразькому, Бережанському і Чортківському районах. 

Такий стрибок рівня захворюваності Володимир Богайчук пов’язує із тим, що більшість громадян несерйозно сприймають ситуацію із епідемією коронавірусу та не дотримуються встановлених карантинних вимог.

Відповідно, ми і маємо таку кількість хворих, які опиняються на реанімаційних ліжках, додає він. – Окрім того, з’явилися «свіжі» нюанси. Ми тепер бачимо особливу агресивність вірусу у тому чи іншому регіоні. Так, усі нові хворі, яких виявили, наприклад, у Монастириському районі, важкі. 

До того ж, вже є декілька хворих, які захворіла на COVID-19 повторно. Ба більше, є вже навіть чоловік, який уже двічі мав діагноз «коронавірус» і занедужав втретє!

Гості
Гості

Тобто люди повинні зрозуміти, що, навіть перехворівши на коронавірус, вони не отримують гарантії, що не підхоплять інфекцію вдруге і втретє, наголошує Володимир Богайчук. – Наприклад, у нас вже був випадок, коли хворий мав антитіла до коронавірусу, але помер – від пневмонії. Я це все говорю тільки для того, аби підкреслити важливість дотримання карантинних вимог. Адже це може зберегти здоров’я і вам, і вашим родичам. Окрім того, це зменшить тиск на наші лікувальні заклади і фахівців, які мусять зараз працювати у посиленому режимі.  

До речі, тернопільські лікарні, визначені для госпіталізації хворих на COVID-19, нині заповнені хворими на коронавірус на 26,2%. В Управлінні охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації повідомили: всього ліжок є 741, причому показник їхньої завантаженості у закладах охорони здоров'я першої хвилі за добу зріс на 1,4%.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної держадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео