Віра Олександрович

«Я не знаю, що то за миші мають бути» - головний прокурор Тернопільщини про крадіжку з Держрезерву (відео)

Бойко4

Мишам, які нібито з’їли сотні вагонів зерна із Держрезерву, також присвятили чимало часу під час брифінгу головного прокурора Тернопільщини Петра Бойка.

Нагадаємо, почалося все з того, що навесні радник міністра МВС Михайло Апостол повідомив про результати аудиту Держрезерву. На своїй сторінці у «Фейсбуці» чоловік написав (цитуємо): «Майже 2 700 вагонів зерна, яке мало знаходитися на зберіганні у Держрезерві, з’їли миші. Сума збитків – понад 800 млн грн. Таку нестачу, за словами колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого, виявили під час аудиту». Ті «ненажерливі миші» добралися навіть до елеваторів у Чорткові, що на Тернопільщині. Мовляв, зі складів вивезли зерна, що помістилося б у понад 150 вагонів-зерновозів. Втім, точні дані після інвентаризації мали з’ясувати до кінця червня. Обсяг загальної нестачі вразив навіть головного прокурора.

[embed]https://youtu.be/deSaciRHbOQ[/embed]

- Бракує 23 тис. 700 тонн зерна, - каже Петро Бойко. – Щоб створити уявлення, з чим це можна порівняти, уявіть: в один залізничний вагон-зерновоз поміщається близько 70 тонн. Отже ми отримаємо десь 330 із гаком вагонів… І це – тільки одне підприємство! Я не знаю, що то за миші мають бути…

Зауважу, за фактом привласнення майна Держрезерву поліція відкрила кримінальне провадження за статтею за ч. 5 ст. 191 ККУ – «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». За це винних можуть ув’язнити на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та із конфіскацією майна.

Бойко2
Бойко2

- Більшість украденого припадає власне на Держрезерв, - уточнює прокурор. – У нашому випадку свій урожай втратили тільки 2 суб’єкти господарювання. Не хочу зачіпати нюанси самого судового розслідування, але можу сказати, що це питання вирішувалося не лише цим роком.

Ця справа нині перебуває на особистому контролі головного прокурора. Досудове розслідування ще триває. Проводиться експертиза, уточнив посадовець. Законне правове рішення правоохоронці будуть намагатися прийняти якомога швидше.

До слова, відбулася така пресконференція 30 липня. Про найцікавіші заяви правоохоронця читайте на «Терені» ТУТТУТТУТТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео