Віра Олександрович

Депутати зі всієї Тернопільщини 11 серпня «труситимуть» Володимира Труша (фото)

Основне

Уже 5-те пленарне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у вівторок, 11 серпня. Основна метра цього зібрання – висловитися про ситуацію, що склалася у нашому краї через зарахування Тернополя до «червоної» зони за рівнем епідемічної небезпеки COVID-19.

Про це йдеться у розпорядженні, підписаному головою обласної ради Віктором Овчаруком. 

Овчарук
Овчарук

Нагадаємо, у понеділок, 3 серпня, відбулася розширена нарада з уповноваженими представниками депутатських фракцій облради. До участі були запрошені: працівники обласного лабораторного центру, управління охорони здоров'я, громадські активісти і керівництво обласної держадміністрації. Що цікаво, останні засіданн6я ігнорували. Йшлося про рішення щодо внесення Тернополя до «червоної» зони епідемічної небезпеки, а також про посилення карантинних вимог в окремих районах краю та економічну ситуацію на Тернопільщині загалом. Вів нараду Віктор Овчарук. Також присутніми були перший заступник голови Василь Деревляний і заступник Любомир Крупа, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра та інші. Про це повідомили на сайті облради.

Реакція жителів міста та мерії є логічною, – вважає Любомир Крупа. – Алгоритм дій центральної влади у час пандемії має бути спрямований на благо людей, а не навпаки. Жителі області і міста не допустять експериментів методами тоталітаризму.

Засідання1
Засідання1

Віктор Овчарук, у свою чергу, звернув увагу присутніх на те, що вказані дії центральної та обласної виконавчої гілки влади знищують економіку краю.

– Ми маємо змиритися і жити з коронавірусом, як з іншими вірусними захворюваннями. Такі реалії, – наголошує Віктор Овчарук.– Але ми не можемо змиритися зі знищенням економіки краю через необґрунтовані і непрофесійні дії Уряду у питаннях боротьби із COVID-19 і не тільки через це. 

Він нагадав, що жодної копійки із так званого «коронавірусного фонду» у Тернопільську область так і не надійшло. Медичні заклади необхідними обладнанням і засобами захисту забезпечували підприємці, фермери, активісти, волонтери, благодійні фонди. Тернопільська обласна рада також неодноразово виділяла кошти та ці потреби.

– Ба більше, від січня постійно знижується ВВП. Обласний бюджет уже це відчув: ми недоотримали 65 мільйонів гривень, – констатує він. – І ситуація гіршає з кожним місяцем. Без обговорення проблеми, без спільного пошуку виходу із ситуації – нічого не зміниться. Але… Керівництво обласної державної адміністрації просто проігнорувало нашу нараду.

Засідання2
Засідання2

Після цього очільник повідомив про скликання сесійного засідання, де планують розглянути питання, що стосуються суспільно-політичної ситуації в Україні загалом і на Тернопіллі зокрема. Отже, у порядок денний наразі внесли такі пункти:

- «Про ситуацію, що склалася в Тернопільській області у зв’язку із віднесенням Тернополя до «червоної» зони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19»; - «Про суспільно-політичну ситуацію, зумовлену діяльністю Кабінету Міністрів та інших органів центральної влади в умовах оголошеного карантину»; - інші питання поточної роботи Тернопільської облради.

Отже, депутати зустрінуться о 10 годині 11 серпня в приміщенні конференцзали Тернопільської обласної ради.

Фото з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео