Історичній дорозі в Теребовлі бути: дорожники повернули кошти в бюджет та вклали назад демонтовану бруківку

116902577_2759861614280204_1355659791896249319_n

Як неодноразово писав «Терен», на Тернопільщині триває масштабне будівництво автошляхів. За тиждень працівники САД в середньому просуваються на 15-20 кілометрів.

Однак на шляху трапляються «скандальні» ділянки дороги. До прикладу, бруківка у Теребовлі.

Як повідомили у пресслужбі САД, при спробі демонтувати бруківку дорожників зустрічали протестами.

- Роками водії скаржилися на горби та впадини, котрі утворилися на відрізку з бруківкою в центрі Теребовлі. Ділянка, протяжністю 1,5 кілометра, робила проїзд автошляхом нестерпним. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у 2018 році отримала кошти на поточний середній ремонт дороги М-19 на відрізку, де саме деформувалася бруківка. Було заплановано облаштувати чотири смуги руху та вкласти два шари асфальтобетону, загальною товщиною 15 см. Однак, коли розпочався демонтаж каменю, деякі жителі Теребовлі почали протестувати. Люди блокували техніку підрядника та перекривали дорогу. Паралельно інша частина жителів міста наполягала на проведенні ремонту. Аби зупинити протест, дорожники дали завдання підрядній організації вкласти назад демонтовану бруківку. Виділені на ремонт кошти повернули в бюджет.

Однак про місто ніхто забувати не буде. Так, Служба автомобільних доріг проведе цьогоріч тендер на роботи в Теребовлі. Реалізація капремонту відбудеться у 2021 році.

До слова, капітальний ремонт доріг планують провести аж до межі Тернопільської та Чернівецької областей.

Фото САД

Вибір читачів за тиждень

Відео