Оксана Бучко

Компанії на Тернопільщині дали змогу приймати 100 тисяч тонн зерна (відео)

Попри непростий час пандемії представники компанії «Агропродссервіс» на Тернопільщині знаходять можливості вкладати кошти у роботу підприємств на місцях. У селі Яструбове Козівського району відкрили модернізований приймальний пункт елеватора у «Галицькій зерновій компанії». Освячення другої черги добудови зерноприймального комплексу підприємства відбулось сьогодні, 6 серпня.

 За 5 років підприємство в 6 разів збільшило суму сплати податків. У 2015 році тут працювало 16 працівників, податків сплатили 525 тис. грн, у 2019 році – 30 працівників, середня зарплата – 10 820 грн, податків сплатили 3 млн 574 тис. грн, у 2020 році – 26 працівників, середня зарплата - 12 325 тис. грн, податків сплатили – 1 млн 574 тис. грн, – зазначив Іван Чайківський.

Нове обладнання дасть змогу елеватору приймати зерно будь-якої вологості та працювати безперебійно. Це вирішить питання мобільності, що особливо важливо у час жнив.

– Раніше ми були немобільні, бо могли загружати лише сухе зерно, – розповів директор «Галицької зернової компанії» Андрій Боярчук. – Тепер є можливість приймати навіть мокре зерно. Також будемо працювати у режимі автоматизації цілодобово, що вирішує проблему оперативності у час жнив.

За планами керівників, протягом року приймуть 100 000 тонн зерна. Тож у перспективі можна очікувати збільшення робочих місць, а також своєчасне наповнення податками місцевого бюджету. А це означає розбудову села і добробут його населення.

– Це великий крок на фоні пандемії на паузі економіки, коли вкладають гроші та забезпечують людей робочими місцями, – зауважив голова сільради Ігор Країнський. – Таким чином зернова компанія працюватиме безперебійно.

Відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео